Кулинарни пътешествия: Брускети от домашен хляб с песто и чери домати

  • Кулинарни пътешествия: Брускети от домашен хляб с песто и чери домати
    Кулинарни пътешествия: Брускети от домашен хляб с песто и чери домати

На пръв поглед рецептата за брускети изглежда много проста и лесна. Но днес ще си приготвим домашен хляб, с който след това ще направим единствени по рода си домашни брускети, от които ще си оближете пръстите!

Нека да започваме!

Необходими продукти:

За хляба:

3 ч.ч. брашно (бяло и типово)

300 мл вода

Пакетче суха мая

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

Мащерка и риган за поръсване

За брускетите:

200 г чери домати

Няколко скилидки чесън

Босилеково песто (домашно или от буркан)

Начин на приготвяне:

Хляб:

Смесете трите чаши брашно с маята, солта и захарта. Добавете водата и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Оставете да втаса и да удвои обема си за най-малко 30 минути. След това поставете в тава с хартия за печене, поръсете с мащерка и риган и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. Малко преди готовност извадете хляба и го намажете със зехтин.

Брусктети:

Тук идва лесната част. След като хлябът е напълно охладен, нарежете го на филийки, подредете ги върху тава с хартия за печене и препечете във фурната на висок градус и горна решетка за няколко минути. След като извадите филийките от печката, натрийте със скилидките чесън.

Нарежете доматите на половинки. Намажете филийките с песто и подредете отгоре доматите. Поднесете със стръкче босилек и много любов!

Приятен апетит!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Peika.bg (@peika.bg)