На пръв поглед рецептата за брускети изглежда много проста и лесна. Но днес ще си приготвим домашен хляб, с който след това ще направим единствени по рода си домашни брускети, от които ще си оближете пръстите!
Нека да започваме!
Необходими продукти:
За хляба:
3 ч.ч. брашно (бяло и типово)
300 мл вода
Пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Мащерка и риган за поръсване
За брускетите:
200 г чери домати
Няколко скилидки чесън
Босилеково песто (домашно или от буркан)
Начин на приготвяне:
Хляб:
Смесете трите чаши брашно с маята, солта и захарта. Добавете водата и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Оставете да втаса и да удвои обема си за най-малко 30 минути. След това поставете в тава с хартия за печене, поръсете с мащерка и риган и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. Малко преди готовност извадете хляба и го намажете със зехтин.
Брусктети:
Тук идва лесната част. След като хлябът е напълно охладен, нарежете го на филийки, подредете ги върху тава с хартия за печене и препечете във фурната на висок градус и горна решетка за няколко минути. След като извадите филийките от печката, натрийте със скилидките чесън.
Нарежете доматите на половинки. Намажете филийките с песто и подредете отгоре доматите. Поднесете със стръкче босилек и много любов!
Приятен апетит!
View this post on Instagram
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!