Разгръщаме страниците на книгата "Коледа завинаги" и какво откриваме там - рецепта за джинджифилови курабии. Нямаше как да не я споделим и да направим опит да ви вдъхновим да направите коледните празници още по-вълшебни.
Ароматът на току що изпечени курабии допринася както за уюта и настроението в дома, така и за това да се изкушим и да хапнем нещо сладичко, докато гледаме "Сам вкъщи", сгушени под топлото одеало. Но без повече да учвъртаме, нека видим рецептата.
От нея се получават 36 курабии.
Продукти:
ТЕСТО
• 2¼ чаши брашно
• 1 супена лъжица смлян джинджифил
• 1 супена лъжица смляна канела
• ½ чаена лъжичка смлян карамфил
• ½ чаена лъжичка бахар
• ¼ чаена лъжичка сол
• 1 чаена лъжичка сода за хляб
• 1 супена лъжица ситно нарязан захаросан джинджифил (по желание, за да се добави пикантен вкус)
• ¾ чаша несолено масло
• ½ чаша кафява захар
• ½ чаша бяла захар на пясък
• 1 яйце
• 1 супена лъжица прясно изцеден портокалов сок
• ¼ чаша меласа
• 36 шоколадови бонбонки по ваш избор
Инструкции:
Забележка: за най-добри резултати смесете всички продукти с ръка.
1. Загрейте фурната до 180°С.
2. Смесете брашното, джинджифила, канелата, карам-
фила, бахара, солта и содата за хляб. Ако желаете, добавете и захаросания джинджифил.
3. Разбийте маслото и кафявата и бялата захар в голяма купа, така че да стане пухкаво.
4. Добавете разбитото яйце, а после пресния портокалов сок и меласата.
5. Постепенно сипете брашното с подправките.
6. Омесете тестото на малки топчета с размерите на орех.
7. Наредете върху немазна хартия на разстояние 6 сантиметра.
8. Внимателно сплескайте с ръка, така че тестото да придобие дебелина 2,5 сантиметра.
9. Печете 8-10 минути.
10. Оставете курабиите да изстинат, като добавите по едно шоколадово бонбонче върху всяка.
11. Прехвърлете върху метална решетка, та курабиите да се охладят напълно.
12. Съхранявайте в плътно затворен контейнер, та да за пазите курабиите меки и сочни.
Насладете се!
ХО-ХО
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!