Лили от All inclusive или коя е Елена Василева?

  • Лили от All inclusive или коя е Елена Василева?
    Лили от All inclusive или коя е Елена Василева?

В последните години българските сериали стават все по-популярни и гледани. Актьорите "влизат" в домовете ни всяка вечер. А ние си мислим,  че ги познаваме, само защото ги гледаме всеки ден на малкия екран. 

Днес Ви срещаме отблизо с Елена Василена - новото попълнение в комедийния сериал "All inclusive". Тя ще ни разкаже за пътя си от малкия театър в град Ботевград, до ролята на чаровната и винаги усмихната Лили.

Здравей, Елена, радвам се, че прие нашата покана. Коя си ти в реалния живот, извън реалити форматите, рекламите и сериалите?

Привет, много благодаря за поканата, за мен е удоволствие! Хмм, страхотен първи въпрос бих казала! Не знам доколко е възможно човек да се самоопише обективно, но това което бих казала за себе си е, че съм един динамичен, позитивен и директен човек, който се чувства комфортно в своя собствен хаос. Не обичам да се задържам на едно място и определено не мога да не правя нищо повече от час! Обичам да откривам, опитвам и изживявам нови неща всеки ден.

Лили от All inclusive или коя е Елена Василева?

Ти си сред младите актриси, които набират популярност в последно време. Разкажи ни кога се запали по киното и театъра? Винаги ли си мечтала да бъдеш актриса и как започна твоят път?

Честно казано като дете винаги съм мечтала да стана ветеринарен лекар, защото обожавам животните. В последствие с разочарование открих, че тази професия не включва само галенето им, а и ми прилошава от кръв... сиреч - греда! После имах период, в който се занимавах с рисуване и много исках да стана моден дизайнер (веднъж опитах да ушия рокля на една кукла и навреме установих, че съм с две леви ръце). И така до 6-ти клас, когато с целия клас в училище започнахме проект против тютюнопушенето "Аз не пуша, а ти?", под ръководството на нашата класна Бисерка Петкова. За да разнообразим скучната теория трябваше да измислим скечове, песни и танци и there we go... Аз и най-добрата ми приятелка доста се развихрихме и може би това беше началото на моята любовна история с актьорството! От тогава до ден днешен, не е имало ден, в който да съм искала да се занимавам с друго. След това започнах да участвам в постановки на Драматичния театър в Ботевград (където израснах), в последствие започнах да уча Актьорско майсторство в НБУ в класа на доц. Снежина Петрова и лека полека нещата започнаха да се случват!

Знаем, че си участвала в представления в театъра в град Ботевград. Недостатъците на малките театри не те ли отказаха да влезеш в този бранш?

Ако трябва да бъдем честни, всяко начинание си има своите недостатъци. Годините, които прекарах в ботевградския театър ми дадоха и ме научиха на толкова много и мисля, че именно те са в основата на любовта ми към това изкуство! Именно този малък театър в това малко градче ме мотивира още повече и дори започват да ми се въртят някакви идеи за в бъдеще.

Лили от All inclusive или коя е Елена Василева?

Нашите читатели те знаят и от реалити формата “Игри на волята”. В него видяхме, че си в чудена форма. Кое те влече повече кариерата на модел или на актриса?

Благодаря! Тренирала съм лека атлетика 8 години и до ден днешен бягането и тренировките са неизменна част от моето ежедневие. Мисля, че спортът ми даде много повече от добра фигура. Определено през тези години изградих характер, научих се на дисциплина и срещнах прекрасни хора като например треньора ми, на когото съм изключително благодарна за всичко, което е направил за мен през годините! Относно "Игри на волята", смятам че беше интересен формат, но със сигурност не беше моето място и се радвам, че имах възможността да "надникна" и там за кратко.

Моделството е част от живота ми от сравнително скоро. Не си бях дала сметка какво взаимодействие имат с актьорството! В театъра и киното, образът е отношение... е, оказа се , че и при снимките е така! Повечето хора си мислят, че просто заставаш пред камерата и нещата се случват. Истината е, че на всяка снимка трябва да предадеш различно отношение и послание, което след това да въздейства по определен начин на аудиторията. С две думи смятам, че двете поприща взаимно си помагат и доизграждат, затова не бих искала да ги сравнявам. И в театъра, и пред камерата, просто се чувствам щастлива, а смятам, че в крайна сметка това е смисълът!

Лили от All inclusive или коя е Елена Василева?

Как дойде предложението да участваш в "All inclusive"?

Предложението за "All inclusive" дойде съвсем неочаквано един следобед по време на тренировка в началото на това лято. Актьорът Филип Гуляшки, който се занимаваше с каста, ми се обади и ме покани на кастинг за ролята на Лили. И така накратко започна незабравимото лято в Албена!

Какво е да си на снимачната площадка и да те излъчват в праймтайма на една от най-големите телевизии у нас?

Чувството да си на снимачната площадка, редом с едни от най-добрите български актьори беше страхотно! Определено научих много от целия екип, намерих много нови приятели, забавлявах се и смятам, че направихме един много свеж и интересен сезон, на който зрителите да се радват!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Elena Vassileva (@vassileva.elena)

Какви са мечтите ти? Коя е ролята, която винаги си искала да изиграеш?

Мечтите ми определено се размножават по-бързо от гъби след дъжд! Както казах, аз съм човек, който обича да опитва много нови неща и всеки ден си поставям нови и нови цели, които да преследвам. Това ме кара да се чувствам щастлива! Всяка роля има своя чар и може да бъде интересна за игра. От дете обаче ме влекат злодеите... намирам го за наистина предизвикателно да накараш зрителите да те ненавиждат ха-ха.

На кой световен актьор би подражавала?

Има много и български, и световни актьори, които ме вдъхновяват с работата си, но бих казала, че не се старая да подръжавам на някого. По-скоро "крада" различни методи и подходи и после ги прилагам по мой си начин през моята призма.

Кино или сериали? Какво предпочиташ да гледаш? А да участваш?

Много е относително и обикновено зависи от настроението и времето, с което НЕ разполагам. Обичам да ходя на кино, но пък обичам и да гледам сериали... мисля, че сериалът изисква повече посвещение и време, което го прави мъничко по-специален... но пък в киното има пуканки ха-ха! От гледна точка на участие, също не мога да кажа, защото и двете си имат своите плюсове и минуси.

Ако някой ден снимат филм за живота ти, коя актриса би искала да изиграе твоята роля и какви насоки би й дала?

Хмм, много бих искала да видя София Лорен в шпайкове за бягане ха-ха! Основни насоки - половината снимачен процес ще премине в непрестанен смях и усмивки... а другата половина в непробиваем stone face! Горката София...

Какво ново можем да очакваме от теб в близко бъдеще?

Все още не съм получила сценария за близкото бъдеще! Надявам се всички да сме живи и здрави, да имаме възможността да творим и пред обектива, и на театралните сцени, за да ви радваме! 

Интервюиращ: Михаела Михайлова