Лувърът се превръща в уникален дом за една нощ

  • Лувърът се превръща в уникален дом за една нощ
    Лувърът се превръща в уникален дом за една нощ

Като най-посещавания музей в света, Лувърът в Париж понякога изглежда по-скоро като хаотичен пазар, отколкото като оазис, изпълнен с изкуство.

Но по-късно този месец един щастлив победител ще получи невероятната възможност да се наслади на музея в усамотение!

Airbnb и Лувърът са обединили усилията си, за да превърнат музея в уникален дом само за една нощ. Това ще се случи на 30 април. Тогава победителят от състезанието ще се наслади на шедьоври като Мона Лиза без тълпите от туристи. Освен това късметлията ще има шанса да заспи в емблематичната стъклена пирамида в двора на Лувъра, която през 2019 г. празнува своята 30-та годишнина.

Когато победителят пристигне в Лувъра, ще бъде посрещнат от експерт по история на изкуството, който ще го поведе на обиколка из най-невероятните експонати на музея.

Лувърът се превръща в уникален дом за една нощСнимка: Airbnb x Louvre – Julian Abrams

Победителят и компанията, с която реши да прекара вечерта в Лувъра, ще имат възможност да релаксират на удобно канапе пред картината на Мона Лиза. Неповторимата атмосфера ще бъде допълнена от френска музика на винилови плочи. Статуята на Венера Милоска - гръцката богиня на любовта и красотата, пък ще бъде домакин на екстравагантно пиршество в специално създадената край нея трапезария. И накрая, гостите ще се насладят на интимен акустичен концерт в пищните зали на Наполеон III!

Лувърът се превръща в уникален дом за една нощСнимка: Airbnb x Louvre – Julian Abrams

След всички тези забавни изживявания гостите ще могат да се отправят към стаята си за спокоен сън под пирамидата. Ако вие искате да изживеете тази неповторима нощ в Лувъра, отговорете защо точно вие сте идеалният гост на Мона Лиза до 12 април адрес: www.airbnb.com/louvre.

Лувърът се превръща в уникален дом за една нощСнимка: Airbnb x Louvre – Julian Abrams

Макар че победителят в конкурса ще е само един, Лувърът ще предложи редица преживявания в музея, които ще могат да се резервират в Airbnb през тази година. Те ще включват неща като ексклузивни посещения и камерни концерти. Повече подробности ще бъдат разкрити през следващите седмици.

***