Местата, които не можете да посетите (част 5)

  • Местата, които не можете да посетите (част 5)
    Местата, които не можете да посетите (част 5)

В следващите редове ще ви представим нещо малко по-различно – места, които не можете да посетите.

Вижте кои са те:

1. Дисни клуб 33

Дисни клуб 33 се намират в 3 от парковете на Дисни, а съществуването му първоначално било пазено в тайна. Първоначалното местонахождение се намира в Дисниленд в Ню Орлиънс, Токио и Шанхай. Достъпът до тези клубове е силно ограничен и първоначалния членски внос е 40 хил. долара, като след това годишно ежегодно всеки член плаща 27 хил. долара. Сред членовете са президентите на САЩ, световни бизнес лидери и актьори.

Местата, които не можете да посетите (част 5)Снимка: wikipedia.org

2. Центърът за данни на Google

Всеки един от центровете за данни на Googleе оценен на 600 млн. щатски долара и използва от 50 до 103 мегавата електрическа енергия. Първия е бил построен от контейнери за доставка и е използван за съхранение на някои от сървърите на компанията. Към момента базата е огромна и включва всички компютърни ресурси, съставляващи платформата на Google, която съдържа трилиони записани данни, което е и причината да е едно от най-строго пазените места на планетата.

Местата, които не можете да посетите (част 5)

3. Зона 51, САЩ

Зона 51 се намира в щата Невада на около 80 мили от центъра на Лас Вегас и е една от най-секретните и силно защитени зони в световен мащаб. За какво служи тази база все още не е публично известена. Смята се, че се използва за изследване и разработване за експериментални самолети и производство на оръжие.

Местата, които не можете да посетите (част 5)Снимка: wikipedia.org