Милано – гмурни се в сърцето на Италия

  • Милано – гмурни се в сърцето на Италия
    Милано – гмурни се в сърцето на Италия

За българите Италия е втората най-предпочитана страна за пътувания, показва тазгодишното проучване MasterIndex, а Милано е абсолютната шопинг дестинация.

Но градът може да предложи много повече освен Galleria Vittorio Emanuele II и историческия Sforza Castel. Благодарение на Mastercard можете да се насладите на пътуване извън традиционните туристически маршрути. Нашите екскурзоводи сега ви дават безценните си съвети и идеи за желани дестинации.

За хапване: Когато сте в Милано, със сигурност ще имате желание да опитате прословутата италианска кухня. Предлагаме ви нестандартен подход да го направите – с популярния шеф Dario Guidi, член на Международната асоциациация на младите шеф-готвачи, в целодневно ангажирания за тази цел Olona Rowing Club. Гастрономическото приключение, което шеф Dario Guidi ще ви предложи, е вълшебна комбинация от осем традиционни италиански ястия. А за да направят деня ви наистина незабравим, на територията на клуба ви очакват лични треньори по тенис или плуване. Това вълнуващо преживяване ще ви помогне да се отпуснете и да се запознаете с кулинарното богатство на Италия.

Посетете: Ако сте изморени от музеи, тълпи и пазаруване можете да отидете в един от парковете на Милано. Градът има няколко големи парка, където можете да отдъхнете. Два от най-добрите са Parco Sempione, между замъка и Porta Sempione, и Giardini Pubblici или обществените градини, точно извън историческия център на Corso Venezia, където се намира и Природонаучния музей.

Отпуснете се: Насладете се на романтично преживяване в 5-звездния хотел Hotel Château Monfort, който се намира в сърцето на Милано. Ако сте двама, или ако просто се нуждаете от глътка спокойствие и тишина, там ви очакват луксозен апартамент, ексклузивен достъп до СПА процедури и комплимент от домакините. Потопете се за ден в очарователната атмосфера на реставрираната и елегантно обзаведена сграда, която носи в себе си историята на Милано. Позволете си да поглезите сетивата си и да почувствате как времето е спряло.  

Сигурни сме, че всички тези съвети ще ви накарат да планирате следващото си пътуване до Милано. Картодържателите на Mastercard могат да се възхитят на Миланския хоризонт от терасите на катедралата. Можете да се насладите на спиращата дъха гледка от емблематичното Дуомо далеч от тълпите, които се образуват през работно време, както и да откриете историята и легендите, които са скрити зад един от най-известните символи в света. Повече информация за това безценно изживяване ще намерите на priceless.com.

Милано – гмурни се в сърцето на Италия