Най-добрите изживявания с храна и напитки на различните континенти

  • Най-добрите изживявания с храна и напитки на различните континенти
    Най-добрите изживявания с храна и напитки на различните континенти

Ако сте любители на храната и искате да пробвате кулинарни изкушения по целия свят, тези няколко избора при пътуване със сигурност ще развълнуват небцето ви.

В Гуаяс, Еквадор, можете да се потопите в богатия свят на шоколада, където семейно управляваните плантации са в разгара си през сезона на реколтата през април и май. Еквадор, някогашният водещ производител на какао в света, вече възвръща репутацията си на гурме шоколадовата сцена.

шоколад евкадор

Във френския регион Гаскония, известен със своята селска кухня, патешкото конфи царува върховно. Това класическо ястие включва осолена патица, бавно приготвена в собствената си мазнина, което води до хрупкава кожа и крехко месо. Районът, известен със своите обилни ястия като гъши дроб и черна наденица е дестинация за любителите на храната.

патешкото конфи

Санкт Петербург, Русия предлага луксозно изживяване в Caviar Bar в хотел Европа, където можете да опитате първокачествен хайвер, придружен от традиционни блини и водка. След като разгледате Ермитажа, това е идеалният начин да пробвате руското кулинарно богатство.

хайвер

В Алба, Италия, ценените бели трюфели са задължителни да се опитат. Тези редки деликатеси, събирани от горите около Алба от октомври до ноември, са много търсени от гастрономите. На скорошен търг трюфел от два килограма беше купен за 120 000 долара.

бели трюфели

Хонконг представя екзотичната супа от птичи гнезда, приготвена от гнезда на бързолети, направени от слюнката им. Смята се, че има свойства на афродизиак, този деликатес се сервира в ароматен пилешки бульон и е уникално кулинарно изживяване.

супа от птичи гнезда

Галисия, Испания, е известна с percebes, или раковини от гъши врат, които се придържат към скалистия бряг. Беритбата на тези раковини е опасна, но си заслужава, тъй като те са високо ценени заради сладкия си вкус, подобен на омар, и имат високи цени.

раковини

Западна Колумбия е център за любителите на кафето с „триъгълника на кафето“, предлагащ живописни обиколки и местни ферми. Като вторият по големина производител на кафе в света, богатата култура на кафето в Колумбия се усеща най-добре в този регион.

кафе колумбия

Виена, Австрия е родното място на Sacher-Torte, плътна шоколадова торта със сладко от кайсии и глазура от черен шоколад. Café Sacher остава първокласното място, където можете да се насладите на този емблематичен десерт, особено с щедра порция бита сметана.

торта австрия

Южна Швейцария е мястото, където можете да се насладите на раклет, успокояващо ястие от разтопено сирене, поднесено върху картофи и корнишони. Традиционно са го хапвали овчарите около огъня, това ястие сега се приготвя с електрически скари, но остава социално изживяване за хранене.

швейцария

В Пенанг, Малайзия, дурианът, известен като „кралят на плодовете“, предлага остър аромат, който някои намират за поразителен. За по-нежно въведение опитайте сладолед или бисквити с вкус на дуриан. Регионът Balik Pulao в Пенанг е особено известен със своите висококачествени дуриани.

малайзия

Римският квартал Testaccio, някога дом на най-голямата кланица в Европа, е известен с ястията quinto quarto или „петата четвърт“, приготвени от карантии. Тези някога изхвърлени парчета месо сега се трансформират в гурме ястия в някои от най-добрите ресторанти в Рим.

рим

Медната река в Аляска е известна със своята сьомга, която се лови в предизвикателните, ледени води на реката. Известна с богатия си вкус на ядки, сьомгата Copper River е търсен деликатес в северозападната част на Тихия океан.

аляска

В Йоркшир, Англия, ревенът се слави в „триъгълника на ревен“, където расте при уникални условия. Този някога скромен зеленчук сега е съставка от висок клас, като ежегоден фестивал в Уейкфийлд подчертава кулинарното му значение.

йоркшир

Cioppino в Сан Франциско, яхния с морски дарове с италиански корени, еволюира от общоприетото „Chip in!“ поискайте пресни морски дарове. Този богат бульон на доматена основа, пълен с морски дарове, е основна част от кулинарната сцена на града.

сан франциско

Голуей, Ирландия, е известен със своите стриди, празнувани на международния фестивал на стридите всеки септември. Тези свежи, сочни стриди често се консумират au natural, придружени от пинта ирландски стаут.

ирландия

За дръзко кулинарно изживяване опитайте surströmming, ферментирала балтийска херинга от северна Швеция. Известна със своята силна миризма, тази ферментирала риба обикновено се консумира на открито поради силната си миризма.

швеция

Фугу, прословутата японска риба пухкавица, е деликатес, който изисква експертна подготовка, за да премахне смъртоносните си токсини. Само сертифицирани готвачи имат право да обработват това ястие, което често се сервира като сашими.

япония

В Нормандия, Франция, сайдерът е любимец на местните жители от шести век. Route du Cidre предлага живописно пътешествие през ябълкови овощни градини и старинни села, където можете да опитате традиционен сайдер, калвадос и помо.

сайдер

Маракеш, Мароко включва тангия, ястие, традиционно приготвено в пепелта от огъня в хамам. Тази бавно приготвена смес от месо, чесън, лимон и подправки води до крехко, ароматно ястие, което остава местен специалитет.

мароко

На шотландския остров Айла производството на уиски датира от четиринадесети век. Уникалните условия на острова, с изобилие от торф и чиста вода, допринасят за неговия отличителен, опушен единичен малц, произведен от осем местни дестилерии.

уиски