Най-лесният начин да сбъднеш мечтите си за пътуване

  • Най-лесният начин да сбъднеш мечтите си за пътуване
    Най-лесният начин да сбъднеш мечтите си за пътуване

Едва ли си предполагал какво сериозно рамо можеш да удариш на съдбата, вселената и всички божествени сили относно сбъдването на мечтите си за пътуване, само с едно просто действие.

Човешката мотивация е твърде непостоянна и проучванията сочат, че един от най-ефикасните начини да я поддържаш, е като държиш целите си непрекъснато пред погледа си. Буквално.

Светът непрестанно ти поднася стимули, на които да отговориш – снимки на котенца, смешни видеа, притеснителни или абсурдни новини, нова колекция в любимия ти магазин (независимо дали става дума за рокли или за ски яке)... Информацията те залива отвсякъде и съзнанието ти се разсейва от важните неща. Изкушенията са на всяка крачка и често, временно забравил за голямата си цел, харчиш парите си за по-маловажни неща. Друг е въпросът, че е доказано, че най-добрият начин да изкхарчиш парите си, е като ги дадеш за преживявания, а не за вещи. Щастието, което носи едно преживяване (пътуване, скок с бънджи, фестивал), е по-дълготрайно.

И така..

Как да го направиш?

Сложи корково табло с дестинациите от мечтите си на стената.

Най-лесният начин да сбъднеш мечтите си за пътуване

Направи табло с мечтаните си дестинации (ако търсиш идеи в интернет, ползвай ключови думи “vision board”). Вземи корково или друго табло, на него сложи снимки, графики, картички, дори и цитати на известни личности или статии, свързани с местата, за които мечтаеш. Сложи го на място, където да го виждаш всеки ден. Не бързай, таблото трябва да е истинска радост за очите.

1. Избери си най-важните мечти (да, знаем, че всички са важни, но трябва да се фокусираш)

2. Събери вдъхновяващи картинки и цитати.

3. Подреди ги, както ти харесва.

4. Готово.

Най-лесният начин да сбъднеш мечтите си за пътуване

Защо работи

Вече знаеш, че ние, хората, постоянно се разсейваме, дори и от мечтите си. Сега, когато имаш таблото със снимки от Куба пред очите си всеки ден, съзнанието ти ще е настроено на тази вълна постоянно - което означава, че ще улавя всяка полезна възможност, която иначе би пропуснало. Означава също и че ще ти помогне (при това съвсем неусетно!) да събереш по-бързо нужните средства, ако целта ти изисква повече пари. Ново яке? „Старото си е супер, а Куба още не е посетена,“ ще си каже съзнанието ти, след като сутринта е видяло цветните улици на Хавана.

Означава също и че ще ти напомня да полагаш усилия. Ако например мечтаеш да изкачиш техничен връх в Хималаите, таблото ще ти напомня да тренираш редовно.

Най-лесният начин да сбъднеш мечтите си за пътуване

За какво да внимаваш 

Целите ти трябва да са възможно най-конкретни. “Искам да пътувам” е много общо. Кои са местата, които най-силно искаш да посетиш? Какво точно искаш да правиш там?

Други идеи 

Закачи карта на света и слагай габърчета на посетените дестинации. Най-доброто украшение в дома на пътуващия човек са спомените и мечтите му. Събери на едно място и двете, като отбелязваш дестинациите, които вече си посетил, и тези, за които мечтаеш. Използвай различен цвят габърчета.

Най-лесният начин да сбъднеш мечтите си за пътуване