Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви

  • Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
    Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви

Големи улици, мигащи светлини на града, хора навсякъде, дълги опашки и световно известни атракции – да, има нещо вълнуващо във всичко това, което продължава да въвлича туристите в чести пътувания. Но това винаги ли доставя удоволствие на посетителите на даден град?

Означава ли това, че след като отидете в определена страна е по-добре да посетите столицата или други големи градове и да оставите всичко останало зад себе си? Напротив, големите градове може да са вълнуващи, но ако желаете да научите повече за културата и традициите на определена страна, да опитате местните ястия и да се докоснете до ежедневния живот на хората, тогава винаги е по-добре да се обърнете към по-малките градове.

Очарователни малки градчета във Франция

Франция е красива страна и да не видите големите и известни градове като ПарижМарсилияЛион и Тулуза би било жалко за тези, които искат да видят основните забележителности. Въпреки това, ако сте готови да пропуснете тълпата, която окупира тези градове, тогава имаме няколко препоръки за вас. Тези малки градове може да нямат Айфеловата кула или известни музеи като Лувъра, но със сигурност са приятни за всички сетива, като ви предлагат уникално изживяване от френската култура. Тесните улички и малките къщички са готови да ви очароват, докато дегустирате най-вкусните вина и се взирате в невероятните пейзажи.

Помислете за посещение на следните възхитителни малки градчета във Франция и се впуснете в магията на:

Амиен

Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
Снимка: Jean-Pol GRANDMONT

Намира се в Северна Франция, срещнете столицата на департамент Сом. Амиен е харизматичен град, който разполага с една от най-големите университетски болници във Франция. Това е великолепна дестинация, със зашеметяващи готически църкви и все пак градска среда, с отлични условия за колоездене. Това, което е характерно за този град, е Canal de la Somme, който внася още по-автентичен щрих към облика и усещането на Амиен. Предполага се, че каналът съществува от 19 век, а мостовият прелез е построен някъде след Втората световна война. Освен визуалната част, Амиен е и вкусна дестинация, а няколкото известни вида сладкиши са доказателство за това. Опитайте известните макарони или експериментирайте с неща като „tuiles amienoises“ за най-доброто гастрономическо изживяване.

Анси

Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
Снимка: pixabay

Този алпийски град, разположен в югоизточна Франция, сякаш е построен от нечии фантазии – толкова е добър! Калдъръмените улички и къщите в пастелни цветове са само част от простите декорации, които правят този град изключително естетичен. От друга страна, имате каналите и река Тиу, минаваща през стария град, което ви създава впечатлението, че сте във Венеция, а не някъде другаде. Ако посещавате това място, не забравяйте да планирате прекрасен следобед на езерото Анси за фантастична гледка към околността.

Байо

Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
Снимка: pixabay

Елегантен и мистериозен, Байо ви връща назад във времето и ви учи повече за историята на Франция. Това всъщност е град, разположен на река Оре някъде в северозападна Франция. В Нормандия, тази автентична дестинация ще ви награди с уникално преживяване, всичко, което трябва да направите, е да намерите най-добрите места, за да й се насладите. Затова ви препоръчваме да посетите Musee de la Tapisserie de Bayeux, тъй като това място е известно като дом на гоблена от Bayeux, но също така да разгледате британското военно гробище, катедралата Нотр Дам и музея на битката при Нормандия.

Колмар

Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
Снимка: pixabay

Великолепна комбинация от различни цветове и форми, Колмар определено е един от най-красивите малки градове във Франция. Трудно е да не се влюбиш в такъв град, където къщите са толкова сладки и малки, че се чувстваш като в приказка със захарни къщички, надявайки се да хапнеш всяка една от тях. Разположен в региона Елзас някъде в североизточна Франция, Колмар е място, което трябва да посетите през всеки период от годината. През топлите дни цветята цъфтят, а хората разпространяват невероятната си енергия, докато снегът през по-студените дни придава различен облик и превръща този град в снежна идилия.

Герберой

Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
Снимка: Claude Shoshany

Малък и чист, само кратка разходка из Gerberoy ще ви накара да се почувствате като във филм. Малки цветни къщички, украсени с цветя и дървета, са разпръснати из целия град. Живеещите там изглеждат щастливи и доволни от малките неща в живота, сякаш нищо от жестоката реалност не може да ги докосне. Прекарайте един ден, разхождайки се по улиците на Герберой и ще разберете, че простотата е това, което ви помага да бъдете щастливи в живота. И на всичкото отгоре, не отказвайте чаша вино от топлите, приветливи местни жители.

Бейнак и Казенак

Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
Снимка: Chensiyuan

Разходете се по улиците на Beynac-et-Cazenac и ще бъдете изумени от средновековните къщи и елегантното отношение на местните жители. Този малък град, който е по-скоро село, се намира на брега на река Дордон, предлагайки отлична гледка към околностите и невероятно изживяване на дестинация, разположена на хълм. Той е доста различен от другите градове в този списък, поради което трябва да го включите в графика си за пътувания.

Егисхайм/ Егишем

Нека тези очарователни малки градчета във Франция откраднат сърцето ви
Снимка: pixabay

Очарователно малко градче, разположено в Елзас-Шампан-Ардена-Лотарингия, Егисхайм е още един малък град, който изглежда като от приказка. Тесните калдъръмени улички и цветните къщи доставят радост на посетителите, тъй като те се стремят да намерят най-доброто вино от Елзас. Така че, ако сте страстен любител на виното, не забравяйте да посетите този град и ще намерите някои от най-добрите вина във Франция, направени и сервирани точно в този регион.

Готови ли сте за „Тур дьо Франс“? Знаем, че Париж винаги е добра идея, но в тези малки градчета има различен дух, който не може лесно да се намери в голям град, който никога не спи. Разгледайте Франция, като се чувствате като местен, вижте местата, които туристите обикновено прескачат, и се насладете на топлината на всеки град!