Нов театър в НДК отваря врати

  • Нов театър в НДК отваря врати
    Нов театър в НДК отваря врати

Нова театрална сцена ще има в София още през март, в сградата на НДК.

Нов театър – НДК“ започва с 40 представления в програмата си през март 2015 г.

На сцената на Нов театър – НДК ще можем да видим както млади, така и вече популярни имена от българския театър. Той ще се намира на мястото на бившия музикален магазин „Балкантон” в Пасажа на НДК и ще събира 160 души. Към него ще има и денонощно кафене с книжарница.

На сцената на „Нов театър - НДК” ще могат да се гледат не само театър, но и кино, опера и дори нощни представления, които ще се играят в петък и събота от 22:00 часа.

Официалното откриване на новото културно пространство е на 9 март с постановката „Амадеус” на Питър Шафър с режисьорът Бойко Илиев. „Амадеус“ е вече позната на българската публика пиеса, която обаче ще бъде изиграна само от четирима актьори на сцената на Нов театър – НДК - Георги Кадурин, Иван Юруков, Мариус Донкин и Марияна Миланова.

31478

Неофициален старт на театъра е предвиден още на 5 март с моноспектакли, детски представления и гостуващи трупи.

В екипа на Нов театър НДК са Бойко Илиев, Александър Урумов, Димитър Стефанов и Цветан Николов. Според Бойко Илиев посланията на всички постановки трябва да са позитивни, да вдъхновяват и да оставят приятно усещане у зрителите след представлението, “да ги карат да им се живее”. Билети за спектаклите могат да се закупят на касите на НДК.

Следете програмата на Нов театър - НДК тук.