Новият център на Русе (фотогалерия)

  • Новият център на Русе (фотогалерия)
    Новият център на Русе (фотогалерия)

Центърът на град Русе е групов паметник на културата от национално значение.

Малко са градовете в България, които имат толкова красива централна зона – с паркове, изящни фонтани, обградени от цветни лехи, широки пространства и изключителна архитектура.

Обновените улица Александровска и площад Батенберг в Русе

Участък от централната градска улица "Александровска“ в Русе, старият градски площад и прилежащите им пространства отскоро са в нови дрехи, които напомнят за стари времена.

Градът възвръща автентичния си блясък и утвърждава позициите си на културно, интелектуално и икономическо средище. Централната градска част е благоустроена по европейски проект, който свързва площадите „Свобода“ и „Батенберг“ – новият и старият център на Русе.

Пешеходната зона по основната улица „Александровска“ е разширена, сухи фонтани през деня и атрактивно осветление през нощта я правят любим маршрут за градска разходка.

Фигурата на момче цигуларче, поставена на реконструирания площад „Хан Кубрат“ като символ на свободния творчески дух, вече е любимо място за срещи и снимки на русенци.

Реконструирани са и градината и фонтанът на площад „Батенберг”, където се намира Регионалният исторически музей и новият Екомузей с аквариум. Ефектно осветен е и паметникът на площад „Елиас Канети”. Старите улични лампи са заменени с нови, напомнящи старовремски фенери, но с LED осветление.

Ако още не сте се разходили из обновения център на Русе, можете да го направите в нашата фотогалерия по-долу:

38367

38368

38374

38369  38375

38373

38372

38371

38370

*

Кампанията "Месец на Русе" се реализира по инициатива на Община Русе и Общинска фондация "Русе-град на свободния дух", със съдействието на "Булмаркет ДМ" ООД-Русе.