Някои от най-добрите разходки в Лондон

  • Някои от най-добрите разходки в Лондон
    Някои от най-добрите разходки в Лондон

Канали, разходки по Южен бряг и парковете из града - това са едни от най-добрите маршрути за разглеждане и наслаждаване на красотите на Лондон.

1. 'The Jubilee Greenway' - Малка Венеция до Камден

Някои от най-добрите разходки в Лондон

Регентс канал прави една от най-приятните разходки по каналa в Лондон. Въпреки че е почти директен маршрут от Лондонския зоопарк до Camden Lock, този маршрут обикновено е доста тих. Това е особено прекрасна разходка в слънчев ден, когато лодките по каналите са по-активни. 

Малката Венеция е разположена на кратко разстояние пеша между Edgware Road и Уоруик Авеню, така че стартирането в Камден може да е по-лесно. Въпреки че, за тези, които харесват уличната им храна, Камдън е по-добрата дестинация за хапване.

Лесна и лека разходка, около 3 км, която ви кара да се чувствате сякаш сте на пътя на някакъв селски канал, а не сред космополитната столица.

2. Разходка в Южен бряг - Tate Modern до Jubilee Gardens

Някои от най-добрите разходки в Лондон

Има нещо вълшебно в Южния бряг по залез слънце. Това може да са викторианските стълбове за лампи, светещи над Темза, драматичната архитектура на Уестминстър - светеща отдолу, или гледките към Тауър Бридж. Бетонният блок, който е Народният театър, се превръща в цветна магия на културата, а тъмните кранове в далечината, избледняват в градския пейзаж.

Когато падне нощта, Южният бряг се успокоява, атракциите се затварят и той се превръща в място за любуване на красотата на града без тълпите от пътуващи и туристи. А в дъжда? Е, това е моментът да оцените най-разпознаваемите забележителности на столицата на Обединеното кралство в най-естественото им състояние.

3. Легалната градина - Вътрешна храмова градина

Някои от най-добрите разходки в Лондон

Между Temple и Blackfriars, градината, разположена на площ от три декара е отворена за посещения през делничните дни. Развива се като градина от 14-ти век, преди това е била обикновена овощна градина. Все още можете да видите останките от историята на градината: древната овощна градина, железните порти от 18 век и слънчевия часовник на кралица Ан.

Градината е дом на много британски птици, пчели и няколко разновидности на пеперуда. Но най-големите му покровители са цветята: лалета, макове, здравец, кокичета и други. Това наистина е напълно британска градина, „убежище на спокойствие“, а храстите на практика избухнаха в различни разцветки. 

Пътеките са обгърнати с дървета и спокойствие. Тревните площи са прекрасни за пикник, а много от пътеките са пълни с пейки, за да позволят спокойно съзерцание и наслаждение на идиличната красота на природата.

4. Зелен оазис - парк Morden Hall

Някои от най-добрите разходки в Лондон

Построен в края на 1770-те, Морден Хол е бил селски имот, завещан на Националния тръст през 1941 г. Паркът се простира на 125 акра и е дом на пернати приятели като корморани и чапли, заедно с около 100 други видове птици. Рядкостите включват Redwings, Little Egrets и Firecrests. Това е идеално място за наблюдаване на птици, а освен това разполага с над 2000 рози. 

Намира се на пет минути пеша от метростанция Morden. Паркът е отворен 365 дни в годината (почти през целия ден) и няма входна такса, което ви позволява да изследвате пътеките с дървета и зелените ширини. Въпреки че е точно в центъра на една от най-застроениете зони в Лондон, Morden Hall Park ви транспортира до едно тихо и спокойно кътче, далеч от суматохата.

5. Най-старият кралски парк в Лондон - парк Сейнт Джеймс

Някои от най-добрите разходки в Лондон

Сейнт Джеймс може да се похвали, че е най-старият кралски парк в Лондон и близостта му до Уестминстър, двореца Сейнт Джеймс и Бъкингамския дворец.

Това е чудесно място за общуване с британската дива природа, която е свикнала с човешкото присъствие (катерици ще ядат от ръката ви, ако сте достатъчно търпеливи). Може да видите най-известните жители на парка - пеликаните. Това не е най-тихата разходка. Паркът на Сейнт Джеймс е едно от най-оживените, туристически места, но все пак си заслужава. 

Гледките на емблематичния фонтан ви посрещат в парка, както и гигантските плачещи върби. Трудно е да се повярва, че някога е било кално блато.

6. Пътят на Темза - Хамптън Корт до Алберт Бридж

Някои от най-добрите разходки в Лондон

От архитектурата на Тюдор на двореца Хамптън Корт до грандиозния мост Алберт има толкова много невероятни места, които да ви разсейват, докато се лутате по Темза. Вземете карта на Лондон, решете къде искате да започне и завърши разходката ви (за разходка по целия северен бряг е 37 км). 

Градините на Hampton Court Palace са фино подрязани, перфектно проектиран пример за природата в най-култивирания си вид. Маршрутът също има връзки с няколко други разходки, ако искате да заобиколите.

7. Див Лондон - Хемпстед Хийт

Някои от най-добрите разходки в Лондон

За разлика от фино подрязаните градини на лондонските дворци, огромният природен резерват Хампстед Хийт предлага диво, непокътнато преживяване с разходки с прекрасни гледки из града, което действа като напомняне къде сте всъщност. Има над 30 езера, огромни ярки рододендронни храсти, обляни в цвят и огромно разнообразие от диви животни.

Това е една от най-големите зелени площи в Лондон - над 791 декара гори и ливади. Отворен и спиращ дъха, паркът предлага изживяване сред дивата природа на Англия в града. Резерватът е дом и на много диви животни.