Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)

  • Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)
    Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)

В САЩ хората започват отново да посещават музеи и културни пространства след месеци на блокиране и несигурност. Посетителите се завръщат в ограничен брой, за да изпълнят изискванията за намален капацитет, наложени по време на пандемията. Това е добре дошъл знак, който подчертава как по време на криза ролята на изкуството става още по-важна за живота ни.

Не само познатите места отварят врати, много нови музеи се подготвят да привлекат своите първи посетители. Изкуството, дизайнът, историята, езикът и дори спортът се празнуват в новите институции в цялата страна. Въпреки че си струва да се отбележи, че не всяка институция има богатството или привилегията да работи сега, струва си да признаем тези, които се опитват. Ако искате нови и оригинални преживявания, които да очаквате с нетърпение, това са едни от най-добрите открития на музеи преди лятото на 2021 година.

Музей на кинофилмите в Лос Анджелис, Калифорния

Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)
Снимка: wikimedia

Cinephiles ще има ново място за развлечение и разглеждане, за да отпразнува филмовата магия, когато този музей се отвори през април 2021 г. Посветен на миналото, настоящето и бъдещето на киното, музеят ще бъде отворен с временна изложба, която отбелязва 60-годишната кариера на Studio Ghibli ко-основателят Тошио Сузуки. Музеят е подкрепен от Академията, групата, която управлява Оскарите, и ще бъде открит като паметник на историята на филмите в Града на звездите. Постоянните акценти включват театър "Дейвид Гефен" с 1000 места, стъкления мост "Барбра Стрейзанд" и артефакти от любими филми.

Джобният музей в Хатисбърг, Мисисипи

Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)

Можете ли да намерите най-малкия музей в Мисисипи? Това е предизвикателството, което приемате, за да посетите този странен малък музей в Хатисбърг.

Скрит в тайна уличка, има улики из целия град, които сочат точното му местоположение. Пристигането там е половината забавление. Когато го достигнете, ще бъдете зашеметени с художествени експонати и миниатюрни експозиции, които се сменят всеки месец, за да могат посетителите да изпитат нещо ново всеки път. В духа на приобщаването обществеността се насърчава да представя собствените си творби, за да бъдат представяни от време на време. Над 14 000 вече са посетили от отварянето му през август. Pocket Museum е отворен денонощно и е безплатен за посещение.

Музей на грима в Ню Йорк

Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)

Първият в света музей на грима отвори врати в Ню Йорк тази есен с дебютна изложба, посветена на историята на грима и неговото въздействие върху обществото.

Гурутата за красота могат да изследват начините, по които древните гърци, римляните и египтяните са подобрявали външния си вид с необичайни и понякога опасни инструменти. Те могат да следят развитието на козметиката и стандартите за красота през цялата история.

Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)

 

Има някои наистина забавни елементи като майсторски класове и безконтактни интерактивни дисплеи, в които се помещават необичайни и уникални продукти за красота.

Национален музей на афроамериканската музика в Нешвил, Тенеси

Няколко интересни нови музеи, които отварят врати в САЩ (част 1)
Снимка: Google Maps

Нешвил допълнително циментира мястото си като музикална мека с Националния музей на афроамериканската музика. Разположен в центъра на Нешвил, музеят подчертава колко важна е афроамериканската музика за саундтрака на живота ни с практически интерактивни дисплеи, които празнуват жанрове от джаз до рап, соул, поп, рок, хаус музика и др. Това е първата по рода си институция и е в процес на създаване от 20 години, което означава, че всеки детайл е внимателно обмислен за ваше удоволствие. Датата на пускане през есента беше изместена заради пандемията, но междувременно има много онлайн изложения, на които да се насладите.