Още 10 страховити дестинации за смелия пътешественик

  • Още 10 страховити дестинации за смелия пътешественик
    Още 10 страховити дестинации за смелия пътешественик

Търсите най-доброто призрачно приключение през този страховит сезон? Отвъд добре познатите места, тези нови десет смразяващи костите дестинации предлагат перфектна комбинация от история, мистерия и свръхестествена интрига. Съберете смелостта си и изследвайте тези призрачни места по света.

1. Древната овенена кръчма (Ancient Ram Inn) - Глостършър, Англия
Датираща от 1145 г., тази бивша кръчма се смята за една от най-обитаваните от духове сгради във Великобритания. Твърди се, че е построен върху древно езическо гробище, посетителите съобщават за срещи с над двадесет различни духове, включително вещица, изгорена на клада, и римски центурион на кон.

кръчма англия

2. Форт Бхангарх (Bhangarh Fort) - Раджастан, Индия
Тази крепост от 17-ти век е толкова известна със своята паранормалната активност, че Археологическият институт на Индия законово забранява на всеки да влиза в помещенията след залез слънце. Легендата разказва за проклятие, поставено от презрян магьосник, което обрича всички жители на смърт без прераждане.

раджастан 

3. Замъкът Брисак (Château de Brissac) - Мен е Лоар, Франция
Известен като „Великанът от долината на Лоара“, този седеметажен замък крие трагична история за двойно убийство. Говори се, че призракът на „Зелената дама“, Шарлот от Франция, броди из стаите на кулата, а лицето й олицетворява смъртта.

брисак 

4. Хотел Стенли (The Stanley Hotel) – Колорадо, САЩ
Вдъхновение за „Сиянието“ на Стивън Кинг, този грандиозен хотел е огнище на паранормални дейности. Гостите съобщават за музика от пиано от празната бална зала, деца, които се смеят в залите, и неопакован багаж, появяващ се в свободните стаи.

хотел станли2

5. Хиляда врати (Lawang Sewu) - Семаранг, Индонезия
Преведено като "Хиляда врати", тази бивша холандска колониална сграда е служила като японско съоръжение за изтезания по време на Втората световна война. Посетителите съобщават, че са виждали обезглавени духове и са чували мистериозни стъпки, отекващи из безбройните му коридори.

семаранг

6. Имението Монте Кристо (Monte Cristo Homestead) - Нов Южен Уелс, Австралия
Известно като най-обитаваната от духове къща в Австралия, това викторианско имение е станало свидетел на трагична поредица от смъртни случаи от построяването му през 1885 г. Посетителите съобщават, че са се натъкнали на призрака на г-жа Кроули, която отказвала да напусне стаята си в продължение на 23 години след смъртта на съпруга си. Имотът също е обитаван от духовете на малко дете, което е било изпуснато по стълбите, момче от конюшня, което е изгоряло до смърт, и психично болен мъж, който е бил окован във вилата на пазача в продължение на 40 години.

монте кристо имение

7. Замъкът Драгсхолм (Dragsholm Slot) - Зеландия, Дания
Този замък от 13-ти век, превърнат в хотел, е дом на три известни призрака: Бялата дама, Сивата дама и граф Ботуел, който е бил затворен тук до смъртта си през 1578 г. Гостите съобщават, че чуват вериги да се влачат по пода и виждат привидения в старинни дрехи.

замък дания

8. Замъкът на скока (Leap Castle) - графство Offaly, Ирландия
Известен като най-обитавания от духове замък в Ирландия, "Замъкът на скока" има ужасяваща история на семейни предателства и убийства. Неговият най-известен дух, "Елементът", е описан като разлагащо се създание с гнила воня, което се появява по време на раздори.

замъкът на скока

9. Пещерата на кристалния гроб (Actun Tunichil Muknal) - Белиз
Този археологически обект на маите, известен като „Пещерата на кристалния гроб“, съдържа скелетни останки от човешки жертвоприношения, включително известната „Кристална девойка“. Твърди се, че пещерата е вход към подземния свят, Шибалба.

пещера гроб

10. Порт Артур (Port Arthur) - Тасмания, Австралия
Тази бивша наказателна колония стана свидетел на безброй смъртни случаи от тежки условия и насилие. Призрачните обиколки разкриват истории за необясними явления, като посетителите съобщават за студени точки, безплътни стъпки и призрачни фигури в старинни дрехи.

порт артур

Не ви стигат тези призрачни дестинации? Прочетете другата ни статия по тази тема: 10 страховити дестинации за смелия пътешественик.