Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

  • Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg
    Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

На 24 май ви разказахме за първите три български библиотеки, които станаха част от нашата кампания "ЧЕТИ и ОТКРИВАЙ България" и получиха като дарение нашата последна книга  Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“.


Щастливи сме да споделим с вас, че успяхме да обогатим фонда на още осем библиотеки и читалища! Целите на нашата кампания са: да насърчи четенето и пътуването в България, да позволи на повече хора да имат достъп до актуална информация за пътешествия в страната, както и да да съхрани знанието за важните природни, културни и исторически обекти в родината ни. 

Ето и кои са 8-те библиотеки, в които читателите могат да открият книгата Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“:

Библиотеката към Народно читалище Бъдеще - 1894", град Априлци вече има 2 броя от книгата. Благодарим на нашата читателка Даниела Колева, която ни предложи да подарим книги именно на тази библиотека, както и на Велиана Ангелова - секретар-библиотекар, която прие дарението. Надяваме се заглавието да вдъхнови априлци за нови пътешествия и открития!

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

Две книги вече са и в библиотеката към читалище "Георги Сава Раковски", село Главан. Благодарим на нашия читател Живко Желев, който ни сподели колко дейни са библиотекарите в запазването на българските традиции и поддържат духа на село Главан жив! 

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

"Книгата е интересна, любопитна и  полезна. Браво на младата авторка и нейния екип! Читателите са очаровани от информацията, която е събрана в книгата, а мен ме грабна легендата за Гяур баир, с.Врабево, Троян.", сподели Делияна Вълчева от библиотеката в село Главан. Благодарим за топлото отношение и се надяваме книгите да минат през ръцете на много пътешественици!

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

Регионална библиотека „Дора Габе" в гр. Добрич също стана част от нашата кампания. Невяна Христова прие 5 броя от книгата. Един от обектите в нея е Текето в село Оброчище, област Добрич. Той се свързва с древния лечител - Ак Язалъ баба и неговата дарба на помага на хората. Мястото е свързано и със Св. Атанас, затова е почитано както от мюсюлмани, така и от християни. Дано тази история и другите в книгата са вдъхновение за читателите на библиотеката. Пожелаваме им много вълшебни приключения из мистична България!

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

Благодарим на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев", гр. Ловеч и на нейния директор - г-жа Веселина Мончева, която с радост и признателност прие нашето дарение. 5 броя от книгата вече са в ръцете на любопитните ловчанлии. Първите два обекта в книгата  - Скалната арка в с. Ъглен и пещера "Очилатата дупка", с. Ъглен са именно в Ловешка област!

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

"С благодарност към сайта Peika.bg и главният редактор Боряна Кръстева за дарените 5 броя от книгата "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици."

 

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

На книгата могат да се радват и жителите на с. Момчиловци. 5 бройки от нея вече са в библиотеката при НЧ „Светлина“. Благодарим на Васка Мавродиева - секретар в библиотеката - за приятелското отношение. Ние се убедихме в гостоприемството на Момчиловци, още докато създавахме книгата и посетихме Кърджалийския камък и Аязмото в селото. Те също станаха част от нашите мистични разходки. 

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

Ямбол е другото място, което също присъства в книгата ни - със светилището на Великата богиня-майка Кибела на Зайчи връх. По този повод направихме дарение на Регионална библиотека “Г. Раковски” в града. Изпращаме нашите благодарности на главния секретар - Светла Славова за съдействието! Дано Ямбол да привлича все повече и повече приключенци и откриватели!

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

И понеже вярваме, че най-големите добрини могат да се правят, когато работим всички заедно, Peika.bg реши да се включи в кампанията "Подари книга на читалище в нужда" на колегите от Vibes.bg. Така Читалище “Култура-1910”в с. Ветрен дол и НЧ "Развитие 1878" в с. Дълбоки се сдобиха с по 2 броя от книгата "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици." и 1 брой от книгата "50 места, които да посетим в България през 2016 г." 

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

Читалище “Култура-1910” в с. Ветрен дол

Благодарим на Христина Янкова от НЧ "Развитие 1878", с. Дълбоки и на Любомира Мацанова от Читалище “Култура-1910” в с. Ветрен дол за вниманието и ентусиазъма, с които приеха нашите книги. Пожелаваме им да не спират да разгарят огъня на познанието!

Още 8 библиотеки с дарение от Peika.bg

НЧ "Развитие 1878", с. Дълбоки

***

В момента още десетки книги пътуват към български библиотеки и читалища. За част от тях ни казахте вие - нашите читатели, за което сме ви безкрайно благодарни! Ако още не сте ни писали с конкретно предложение, можете да го направите на info@peika.bg или на лично съобщение в официалната ни Фейсбук страница

Нека заедно четем и откриваме България!