Още няколко от най-страшните мостове в света

  • Още няколко от най-страшните мостове в света
    Още няколко от най-страшните мостове в света

Трудно е да повярвате, че съществуват, докато не ги видите – тези изключително страшни мостове в света са невероятни!

Ако сте търсачи на приключения и обичате силните усещания, трябва да ги потърсите при следващите си пътувания.

Естрада Пуерто Суарес, Боливия

Кошмарът на шофьорите, Estrada Puerto Suarez е нестабилен, дълъг и има само една лента. Звучи достатъчно зле, нали? Но това не е краят. Мостът се използва постоянно от влаковете, така че трябва да сте отлични по математика, за да изчислите дали ще имате достатъчно време да го преминете, преди някой от тях да се появи.

Висящият мост на дефилето Каварау, Нова Зеландия

Ходенето по моста Каварау е достатъчно страшно, но за да повишите сериозно нивото на адреналина, трябва да скочите от него. Това е популярно място за скокове с бънджи. Той се извисява на 43 метра над река Каварау в Южния остров на Нова Зеландия

Скайбриджът Лангкави, Малайзия

Още няколко от най-страшните мостове в света
Снимка: pixabay

Скайбриджът Langkawi се намира на 660 метра над морското равнище и може да се стигне само с кабинков лифт, така че бъдете готови за двойна порция емоции. Това е страхотен шанс да преодолеете страха от височини, защото гледките са възнаграждаващи. Самият мост е прекрасно проектиран и гледките, които предлага, го правят още по-грандиозен.

Мостът на Кралското дефиле, Колорадо

Още няколко от най-страшните мостове в света
Снимка: pixabay

Преди да бъде надминат от моста Liuguanghe в Китай, мостът на Кралското дефиле е бил най-високият от всички мостове. Въпреки че вече не е най-високият, той все още е сред най-страшните в света. Намира се в тематичен парк в Колорадо, така че както уникалността, така и местоположението го правят популярна туристическа атракция.

Висящият мост на Гаса, Непал

Повечето от висящите мостове са ужасяващи, но висящият мост на Гаса се откроява. Той е висок, треперещ и смразяващ гръбнака, но има едно нещо, което го прави особено уникален. Построен е предимно за местните фермери, които трябва да разхождат животните си нагоре-надолу по тесните пътища. Трафикът води до задръствания и ролята на моста е да го елиминира. Ето защо, докато се разхождате по висящия мост на Гаса, можете да подминете някои очарователни непалски животни.

Страхувате ли се вече? Ако четенето за най-страшните мостове в света не е достатъчно, за да ви настръхне косата, наистина трябва да опитате да се разходите по един от тях.