Остров Питкерн си търси обитатели

  • Остров Питкерн си търси обитатели
    Остров Питкерн си търси обитатели

Винаги сте искали да живеете на остров, насред океана? Топло време по цяла година, чиста вода, ярки звезди, НАИСТИНА малко съседи? Това е възможно и наистина достъпно, въобще абсолютна истина, подпечатана от британското правителство. С бонус - безплатно парче земя.


Остров Питкерн е част от островната група на Питкерновите острови в Тихия океан и е част от 14-те останали територии извън пределите на Великобритания. Ако трябва да сме още по-точни - това е най-малката колония на Обединеното кралство. Освен това има история, която не е за пренебрегване.

Ако сте почитатели на киното, вероятно сте чували/гледали филма „Бунтът на кораба Баунти“ (1962) с участието на Марлон Брандо. Той е правен по действителен случай и разказва за метеж на въпросния британски кораб през 1789 г. Лейтенант Флетчър Крисчън повежда бунт сред екипажа като в последствие той и неговите хора се оказват именно на Питкерн, заедно с шестима мъже и дванайсет жени от Таити.

В момента повечето жители на острова са наследници на главните действащи лица от онзи период. Тъжният край на тази история е, че през 2004 г. кметът и пряк наследник на лейтенант Крисчън – Стив Крисчън беше арестуван и изпратен в затвора, заедно с още петима мъже, за сексуален тормоз над дете.

Добрата новината е, че лошите хора вече са зад решетките. Другата добра новина е, че са освободили още пространство за хора, които биха искали да живеят на острова, където температурите са над 17 градуса по цяла година, има електричество, интернет и... земята е безплатна.

Причината за това е, че островът се е обезлюдил с годините и там в момента живеят по-малко от 50 души. За да спаси популацията в колонията, британското правителство предлага безплатен парцел на всеки, желаещ да остане. Ако решите да подадете документи, за да отидете там, конкуренцията ви ще е от точно един човек, тъй като никой друг не иска да прави това. Вероятно, защото локацията на Питкерн не е много благоприятна и на острова има един магазин, който е отворен три пъти в седмицата, а храната трябва да се поръчва от Нова Зеландия на всеки три месеца. Освен това, там няма работа, защото няма какво да се работи, което от една страна зувчи добре, но от друга...

И въпреки това – кой не би искал да живее на остров в средата на океана? Оказва се, че не един и двама. Така че, ако ви е писнало от България и Европа, вече имате евентуална дестинация за изнасяне.