Първите 15 живота на Хари Август - пътуване, но през времето

  • Първите 15 живота на Хари Август - пътуване, но през времето
    Първите 15 живота на Хари Август - пътуване, но през времето

Всички ние сме пътници. Пътуваме до работа, до морето, до Гърция и по целия свят. Дори тези, които стоят пред компютрите и не си мърдат задниците на повече от няколко метра, също пътуват, тъй като всички сме се устремили към смъртта си и пътуваме в тази посока с постоянно увеличаваща се скорост. 



Пътуването, с което ще ви запознаем обаче, е нещо повече от всичко изброено, защото става дума за пътуване във времето. Невъзможно? Нали още дядо ви Айнщайн е обединил времето и пространството в едно цяло, наречено време-пространство. Следователно, пътувайки в пространството, неминуемо пътуваме и във времето.

Подобна е и историята на Хари Август - един необикновен пътешественик, обиколил света, докато палаво е флиртувал с времето. Той е обикновен човек, който има само един странен навик - след като умре, се ражда винаги на мястото, където е роден, и живее същия живот в същия времеви интервал. Когато си мислим за пътуване във времето, повечето от нас си мислим да се върнем назад или да отскочим напред във времето. Но представете си време, което е безкрайно, но вие винаги преживявате отново и отново един интервал от време? Какво ще направите?

36627

Преди да прочетем "Първите петнайсет живота на Хари Август" имахме някоя и друга идея какво бихме правили, ако това се случи, но... тази книга не е просто четиво, което ви разказва една история. Тя ви разказва петнайсет живота. Развежда ви на пътешествие от годините преди новата ера и в детайли ви запознава със случващото се във всяка една точка на света в интервала на живота на безсмъртния и помнещ всичко Хари. От Тибет до Куба, от Англия до Китай, от САЩ до Русия.

Дали бихте посетили световния търговски център преди да рухне на 11-ти септември?

Дали бихте посетили статуите на Буда в Афганистан преди талибаните да ги изравнят със земята?

Или пък ще сте по-екстремни и ще посетите площад Тянанамън по време на протестите, ще станете доброволец в проекта "Манхатън" или ще участвате в десанта в Нормандия?

36628

Представяме ви тази книга, защото тя е много повече от една дестинация, повече от едно пътуване - тя е цели петнайсет живота, събрани в няколкостотин страници, всяка от които те впечатлява като една нова дестинация, ново градче, нов език, нова гледка, нова тръпка. Книга, с което ще обиколите света, ще направите дълго и безкрайно любопитно пътешествие към собствените си емоции, които, повярвайте ми, няма да останат в спокойствие до последната буква, изписана от нашия необикновен турист - Хари.