Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно

  • Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно
    Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно

Когато става дума за наситени с адреналин преходи, има едно място, където главозамайващата височина и коварните пътеки се съчетават.

Става дума за Мачу Пикчу и усилието да минете по пътеката, която ще ви представим в следващите редове, със сигурност си струва.

Страшните стълби всъщност водят към Рая, към едно от най-невероятните места, които можете да видите и изживеете.

Ако си мислите, че надморската височина е единственото опасно нещо при посещението на древния изчезнал град, грешите. Някои туристи предпочитат да предприемат класическия 5-дневен преход по Пътеките на инките, криволичещи из Андите.

Пътеката, по която могат да минават само 200 души едновременно


Преходът е изтощителен и интересното е, че само 200 човека имат право да са на пътеката едновременно.

Тези, които предпочитат да пропуснат почти едноседмичната екскурзия и изберат да отидат направо в планината, трябва да знаят, че там няма пътища за автомобили и ще трябва да се повозят на местния влак, който може да им предостави доста интересно изживяване.

По-голямата част от туристите посещават Мачу Пикчу само за ден, но ако имате достатъчно време, ви препоръчваме да прекарате и поне една нощ в района, тъй като най-доброто време да видите изгубения град, е рано сутринта.

Вратите отварят в 5:00 часа, но както може би се досещате, повечето хора няма да са там толкова рано. За да си осигурите възможно най-голям шанс да видите невероятните гледки, без присъствието на големи тълпи, би било добре да станете. Освен това в околността има и изобилие от къмпинги на разположение на тези, които търсят по-голяма близост с природата!