Пътуването е най-добрият афродизиак

  • Пътуването е най-добрият афродизиак
    Пътуването е най-добрият афродизиак

Ако искате да изгладите отношенията с половинката, най-добре да съчетаете това с една освежаваща ваканция. Различни проучвания сочат, че пътуването може да направи чудеса с връзката ви. Изследване сред британски двойки е открило, че 67% от тях не се карат, докато пътешестват заедно, дори при положение, че 54% от тях са казали, че са спорили за нещо всеки ден преди да заминат.

Нещата не опират само до по-добрите взаимоотношения. Проучване на Ройъл Карибиън Интернешънъл от 2012 година сочи, че за 90% от американските двойки сексът е бил основно занимание по време на пътуването им. Поради това, над 80% от тях са се върнали у дома, чувствайки се по-добре с партньора си, а 67% са заявили, че се чувстват по-влюбени в половинката.

Това вероятно се случва, защото чрез пътуване двойката нарушава рутината си и партньорите могат да се видят в различни светлина – по-романтична, по-привлекателна и на фона на едно красиво пътешествие, което променя нещата. И за това не е необходимо да отделите толкова много време - изследване на един от водещите британски туроператори сочи, че двойките стават по-близки само за един уикенд на ваканция, отколкото за два месеца вкъщи.

36436

Освен това, изследване от 2013 г. сред около 2000 британци показва, че по време на пътуване най-добре се обсъждат най-важните неща с половинката. Тези решения често не са много адекватни, защото са твърде емоционални, но вдъхновяват истинска промяна във връзката.

Изследването по програма „Second Honeymoon Program" от 2010 г. е доста интересно. Тя е била спонсорирана от малайзийското правителство, което е предлагало безплатни ваканции на двойки, които са на ръба на развода. Те били пращани на тропически остров, където да могат да разговарят с брачен консултант, и тази инициатива е спасила множество бракове.

Ключът е в това, че пътуването може да намали или да прекрати ежедневните проблеми между партньорите, защото им позволява да погледнат връзката си отстрани и да говорят по-свободно на важните теми.

Така че - пътувайте повече и се обичайте.