Пътувай от креслото: Контрастната Япония

  • Пътувай от креслото: Контрастната Япония
    Пътувай от креслото: Контрастната Япония

Япония е една от тези дестинации, които не могат да бъдат сравнени с никоя друга!

Там може да видите как на едно място съжителстват високи технологии и хилядолетни традиции. Японците до ден днешен пазят религията и обичаите си, каквито са били по времето на дедите им. 

Едно от свидетелствата за това са големият брой будистки храмове и шинто светилища, които може да намерите в Киото. Този град ще ви върне назад във времето и ще видите Япония, такава, каквато е била преди стотици години

Абсолютен контраст на тази обстановка се явява столицата Токио със своите близо 32 млн. души население. Това е центърът на модерния японски дух, където може да намерите буквално всичко. Ако сте почитатели на големите мегаполиси, изпълнени с всякакъв тип „градски забавления“, това е вашето място. Една от най-значимите забележителности в Токио е Императорският дворец. Там ще може да видите огромни красиви градини и сгради, които в миналото са били главната резиденция на японския император.  

Ако все още не сте имали щастието да посетите Страната на изгряващото слънце“, видео по-долу ще ви отведе на една вдъхновяваща разходка. Тя ще ви покаже някои от най-красивите кътчета в тази уникална страна. 

За максимално удоволствие, гледайте на цял екран!

Land of the rising sun - timelapse movie from Todor Vankov on Vimeo.