Пътувайте с парен локомотив до Дряново на Георгьовден

  • Пътувайте с парен локомотив до Дряново на Георгьовден
    Пътувайте с парен локомотив до Дряново на Георгьовден

Чудесна новина, която бързаме да споделим!

Такъв тип пърувания с ретро влакове са изключително интересни и вече се превръщат в хит и в България. За Цветница от държавната железница пуснаха локомотива „Баба Меца“ и билетите бяха изкупени за нула време. Сега е ред на парен локомотив 16.27, произведен преди 69 години в Австрия. На 6 май, Гергьовден, той ще тегли композиция от гарата в Горна Оряховица, през Велико Търново, Дряново, Дряновски манастир до Трявна.

Ето цялото съобщение:   

БДЖ организира aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 за Гергьовден, 6 май, като по време на пътуването ще се заснема и музикален клип на певицата Хилда Казасян. Гергьовската композиция тръгва в 09:40 ч. от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и „Бачо Киро“ – за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир.

Пътувайте с парен локомотив до Дряново на ГеоргьовденСнимка: http://destinationdryanovo.com/

Локомотивът е произведен през 1948 г. в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България и ще бъде начело на празничния Гергьовски влак, а другият – в Люксембург. Цената на двупосочния билет със запазено място е 29 лв. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

Пътувайте с парен локомотив до Дряново на ГеоргьовденСнимка: http://destinationdryanovo.com/

След пристигането в Трявна, пътниците ще могат да получат автографи от певицата Хилда Казасян и да си направят снимки както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.

Пътувайте с парен локомотив до Дряново на ГеоргьовденСнимка: http://destinationdryanovo.com/

Билети за новото пътешествие, организирано от БДЖ, вече се продават на билетните каси на гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Русе, Пловдив и София. Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътуването с ретро-състави, така и цялостно туристическо преживяване.

Пътувайте с парен локомотив до Дряново на ГеоргьовденСнимка: http://destinationdryanovo.com/ Пътувайте с парен локомотив до Дряново на ГеоргьовденСнимка: http://destinationdryanovo.com/

Текстът и снимките са ни любезно предоставени от нашите приятели от Дестинация Дряново