Полезни съвети за съхраняването на багаж по време на път

  • Полезни съвети за съхраняването на багаж по време на път
    Полезни съвети за съхраняването на багаж по време на път

Когато пътувате, честоще се налага да съхранявате багажа си някъде. Това може да е преди да можете да се настаните в квартирата си или след като сте се я напуснали и преди поататъшното ви пътуване или просто когато посещавате място за деня (или няколко часа) и дори да не се нуждаете от квартира за вашето посещение. Понякога можете да оставите чантите си във вашия хотел или хостел, но това не е възможно при всеки тип настаняване.

За щастие в много дестинации има различни опции, където можете да оставите куфара си и други предмети. Ето най-добрите места за съхранение на багажа ви, когато пътувате.

Къде да съхранявате и оставяте багажа си?

Там, където ще отседнете

Ако нощувате в хотел или хостел трябва да можете да оставите багажа си там. Това може да стане или преди да се настаните в стаята си, или след като сте се освободили. Това е обща услуга, която повечето места за настаняване предлагат.

Ако обаче отсядате в апартамент, къмпинг и различни други видове настаняване, може да не успеете да оставите багажа си, тъй като те просто нямат наличните удобства или трябва да се подготвят за следващите гости.

Така че ако съхраняването на вашия куфар е важно за вас, когато пътувате, уверете се, че сте проверили предварително дали им тази възможност за мястото, където ще отседнете. Ако ли ня, помислете за използване на друга опция като изредените по-долу.

Място за съхранение, резервирано чрез специализирана онлайн услуга

Чудесен начин да намерите места за съхранение на багажа си е като използвате онлайн услуга. Предлагат се различни услуги, които си партнират с магазини, хотели и други съоръжения за съхранение и те могат да ви помогнат да намерите и резервирате това хранилище. Няколко опции включват:

Stasher: Stasher ви предлага евтин и лесен начин да намерите места, където да оставите чантите си. Те включват места като хотели, магазини и други фирми, където можете да съхранявате пътния си багаж. Въпреки че не са налични във всяка дестинация, те в момента обхващат 150 града, четири континента и имат повече от 800 пункта за съхранение. Вашите чанти също ще бъдат застраховани до 1000 паунда или 1000 евро в Европа.

LuggageHero: LuggagHero има над 1100 места в 40 града в Европа и САЩ. Те таксуват почасова такса от 1 паунд на час, както и еднократна такса за обработка. Освен това вашите чанти са застраховани до 2200 паунда.

Nannybag: Nannybag са част от огромна мрежа и понастоящем предлагат над 10 000 места за съхранение на багаж в 500 града. Вие също ще резервирате с фиксирана цена и всяка чанта е застрахована до 1000 евро.

В помещения за съхранение на багаж в гарите

Ако пътувате през голям град, понякога ще намерите опции за съхранение на багаж на гарите и летищата. Подобно на другите опции, споменати по-горе, най-добре е винаги да проверявате опциите за съхранение на багаж във вашата дестинация преди пътуване.

Неща, които трябва да имате предвид, когато съхранявате чантите си

Няколко важни неща, които трябва да имате предвид, когато съхранявате багажа си, включват:

Цена: Колко ще плащате общо за услугата за съхранение? Почасовите ставки са добри, но ако нямате цял ден или повече, те може да са значително по-високи.

Оценки и рецензии: Когато избирате къде да съхранявате багажа си, препоръчваме да разгледате отзивите.

Наличност на достъп: Изключително важно е да знаете какъв достъп имате, за да събирате чантите си, когато имате нужда от тях. Например, ако сте навън през целия ден и възнамерявате да вземете багажа си преди да хванете автобус или полет през нощта, последното нещо, което бихте искали, е да намерите мястото за съхранение затворено или недостъпно.

Застраховка: Запознайте се с това каква застраховка се предлага от доставчика, ако багажът ви изчезне или има кражба.

Обслужване на клиенти: Провертете какви опции за обслужване на клиенти са налични, ако имате нужда от помощ.