Посещение на Фрайбург, Германия?

  • Посещение на Фрайбург, Германия?
    Посещение на Фрайбург, Германия?

Фрайбург, Германия е град, известен с екологичния си начин на живот. Центърът е достъпен само за пешеходци и велосипедисти – и има много колоездачи. Освен това е университетски град, много студенти минават по малките калдъръмени улички, показвайки устойчивия начин на живот, насърчаван от общността на Фрайбург.

Има безплатни уроци по танци, безплатно гледане на филми и безплатни зони за плуване. Зелените квартали съставляват някои от централните квартали, с къщи, базирани на устойчив начин на живот – слънчеви панели, допълнителна изолация и по-малко потребление на енергия. Веган кафенета са пръснати из града. 

Реката е дом на крокодил

Посещение на Фрайбург, Германия?
Снимка: instagram

Верен на игривата природа на града, Фрайбург, Германия има крокодил в реката си. Малък, скрит и направен от камък, той седи в плитки води. Главата на крокодила се повдига леко от реката и неподвижно наблюдава краката на минувачите. Това е забавно място за туристите. Той обаче се крие между малки градски оживени улички и не се намира толкова лесно. Може да минете покрай този известен крокодил много пъти, преди някой местен да ви го посочи.

Може случайно да се ожените

Докато разглеждате Фрайбург, ще забележите малките канали, които очертават улиците. Прескачани от пешеходци и избягвани от велосипедисти, те са съществена характеристика на града. Някога използвани като водоизточник, сега придават по-сладък характер на вече живописните улици. Местните ще ви кажат, че ако случайно стъпите в един от тези водни пътища, вие непременно ще се ожените за човек от Фрайбург. Тези мини канали крият собствена мистерия. Древни като града, те са още една от многото малки тайни на Фрайбург, Германия.

Можете да стоите над облаците

Посещение на Фрайбург, Германия?
Снимка: pixabay

Кабинковият лифт Schauinsland е на около 20 минути извън Фрайбург. В същото време може да ви отведе над облаците и в сърцето на Шварцвалд. Пътуването нагоре е зашеметяващо, като неуверено ви отвежда напред към дърветата, с панорамна гледка към околните земи, включително самия Фрайбург. Оттук има различни туристически маршрути, които да следвате, както желаете. Но едно нещо, което трябва да направите, е да се изкачите на кулата Eugen-Keidel. Тя стои на върха на планината, отвеждайки ви още по-високо в небето. Гледките оттук са неподвижни и епични, разкриващи невероятната природа на Германия.

Музите на изкуствата са тук

Посещение на Фрайбург, Германия?
Снимка: pixabay

В английската сграда на Фрайбургския университет има статуя на деветте музи на изкуството. Той е впечатляващ сам по себе си, но има по-голямо влияние като символ на творчеството на града. Университетът е стар, известен, уважаван и определено си заслужава посещението. Черната стъклена библиотека доминира във Фрайбург. Той стои като съществена и централна забележителност. Има различни ресурси, които можете да използвате, и многобройни възможности за обучение, които да изберете.

Можете да се насладите на ямайската култура

Изненадващо и произволно, малък реге бар е сгушен в ъгъла на Фрайбург, Германия. Той предлага освежаваща култура на противопоставяне на околните традиции на града. Café Movie е точно до една от известните порти на Фрайбург. Това е страхотно място да седнете навън, да пиете студена бира и да наблюдавате как енергията на града тече покрай вас. През този район минават нощни обиколки на призрачни места, както и повече студентски велосипедисти и групи, които се разхождат във вечерна светлина. Насочете се към историческия Schwabentor, часовникова кула от затворен тип. Разгледайте района и лесно ще намерите реге кафе-бара – светъл и жизнен, пускащ музика и сгушен в ъгъла на улицата.

Можете да си купите най-добрите колбаси в Германия

Търсите още повече енергия във Фрайбург? Пазарът никога не разочарова, а този град има един от най-добрите. В сянката на катедралата площадът е домакин на редовен пазар, който работи от средновековното му начало. Тук можете да си купите може би най-добрите колбаси в Германия. Много търговци продават известния Red Rote, местна фрайбургска наденица. Ако не сте доволни от великолепната храна тук, тогава се отправете към Markthalle. Това е закрит пазар, където можете да разгледате някои от най-необичайните кухни, които Германия може да предложи. Прегърнете класическото немско изживяване – купете вкусна храна и й се насладете на голяма обща маса. Може би с местна бира или две.

Вие сте свидетели на една от най-красивите кули на земята

Главната камбанария на катедралата се счита за "най-красивата кула на християнството". Този цитат придаде още едно ниво на красота към впечатляващата средновековна архитектура. Мнозина хвалят присъствието й в града – уникално и характерно. Готическа и стара, тя е централна забележителност, разкриваща богатата история на Фрайбург. Това е единствената готическа кула, която е издържала в страната, след като е оцеляла след бомбардировките на войната. От която и да е от многото гледки, които заобикалят града, вижте как кулата стърчи и дефинира града. Не пропускайте да разгледате вътрешността и да станете свидетели на грандиозния, забележителен интериор – дом на високи олтари, витражи, библейски истории, поставени в камък, и злобни гаргойли.

Можете да изживеете цяла Европа за един ден

Посещение на Фрайбург, Германия?
Снимка: pixabay

Europa-Park е най-големият тематичен парк в страната и само на 30 минути с кола от Фрайбург, Германия. Той съдържа всички страни на Европа, като ги разделя на различни зони на парка и е домакин на разходки, разкриващи всички различни култури. Руската секция притежава космическа станция; секцията Италия има мини Венеция, а английската секция носи традиционна британска въртележка. Във всички зони има ресторанти, предлагащи типични национални ястия. Това е идеалният забавен семеен ден и ви позволява да изживеете цяла Европа за един ден.

Красиво е!

Посещение на Фрайбург, Германия?
Снимка: pixabay

Добре, може би сте знаели това, особено ако сте били там. Красотата на Фрайбург, Германия остава с вас. Всеки, който е посетил, ще препоръча калдъръмените улички, общата култура и природната красота на този град. Дори и да не сте посещавали, може да познавате района като дестинация за пътуване. В близост до Шварцвалд, той е популярен сред туристите. Самият град обаче може да предложи толкова много – особено игриви, любопитни тайни. Посетете Фрайбург, Германия сами и открийте още по-скрити скъпоценни камъни на местните.

Посещение на Фрайбург, Германия?
Снимка: pixabay

Знаете ли още местни тайни на Фрайбург, Германия? Споделете ни в коментарите по-долу.