Посетете останките от кораба Титаник в Атлантическия океан

  • Посетете останките от кораба Титаник в Атлантическия океан
    Посетете останките от кораба Титаник в Атлантическия океан

Какво ще кажете за една подводна разходка до дъното на Атлантическия океан, за да разгледате останките от кораба Титаник?

 

Това вече ще е възможно през 2019 г. срещу "скромната сума" от 105 129 долара. Цената всъщност е еквивалентна на билета за първото и последно пътуване на кораба.

През тази година ще бъдат проведени шест 11-дневни мисии за проучване на останките на Титаник. Едно спускане и изследване на развалите ще е с продължително около седем часа. Достигането до морското дъно ще се осъществява със съд, наречен Титан. Участниците в подводната мисия ще видят как се прави лазерно сканиране, как се навигира и комуникира на такава дълбочина и как се регистрират данните, получени от камерите.

Титаник попадна на айсберг на 14 април 1912 г. и потъна за 2 часа и 40 минути, като отнема живота на 1503 души. Екипите, които ще се спускат до дълбините, ще събират 4K изображения и видео и ще сканират полетата на останките и отломките, за да събират данни от лазер и сонар. Те ще бъдат използвани за създаване на 3D виртуален модел с висока разделителна способност, който ще позволи на изследователите да преценят какво е състоянието на кораба и ще запази важна информация за бъдещите поколения.

Тези, които желаят да се присъединят към мисиите, трябва да са над 18 години и да не се страхуват от плаване в малки лодки и спускане в дълбините на океана. Трябва да демонстрират равновесие, мобилност, гъвкавост и да завършат необходимия еднодневен курс за подготовка.

За допълнителна информация относно мисиите вижте тук.