Ако сте фен на гроздето, то тази нова атракция със сигурност ще ви хареса.
В Хърватия в открива първата подводна винарна. Тя се намира във водите край полуостров Пешелац.
Желаещите да я посетят, могат да се присъединят към опитните водолази и да изследват заедно с тях подводната изба Edivo Vina. Освен това те ще видят останките от стар потънал кораб, който се намира в долната част на залива Мали Стон.
След като стане на три месеца, виното се затваря в глинени амфори и да спуска под водата. Там отлежава в продължение на една-две години. Смята се, че глиненият съд придава на виното специфичен аромат на борова гора.
Делвите са защитени с корк и два слоя каучук, и са подредени в клетки с катинари. Потъналият кораб играе ролята на подводна изба, където виното се съхранява на температура между 15 и 17 градуса.
След като се извадят, амфорите са покрити с корали и раковини, което ги превръща в атрактивен подарък за ценители.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!