Светла Момчилова за баланса между корпоративните комуникации и фотографията

  • Светла Момчилова за баланса между корпоративните комуникации и фотографията
    Светла Момчилова за баланса между корпоративните комуникации и фотографията
  • Светла Момчилова за баланса между корпоративните комуникации и фотографията
    Светла Момчилова за баланса между корпоративните комуникации и фотографията

Днес ще ви запознаем със Светла Момчилова.

Tя е мениджър комуникации във вече обединения екип „PR и комуникации“ на Банка ДСК и Експресбанк, но за да разберете повече за нейните хобита, положително мислене и да видите някои от зашеметяващите кадри, които е успяла да заснеме пътувайки, продължавайте да четете.

Коя е Светла Момчилова и на какво посвещава свободното си време?

Аз съм Светла Момчилова и основно се занимавам с Корпоративни комуникации. През свободното си време обичам да пътувам и съм влюбена във фотографията.

66907

Остров Итака

Първо се породи желанието ми да пътувам, да откривам различни непознати и вдъхновяващи места. Любовта ми към фотографията се появи като естествено продължение. Странното е, че с времето нещата се обърнаха и сега определям дестинациите, които искам да посетя, както и времето кога да го направя, според възможностите за неповторими кадри. Често решаващи фактори са природни и метеорологични явления или специални локални събития - красиви изгреви, залези, мъгли, видимост на звезди и млечен път и други.

66916

Остров Скопелос

66903

Остров Итака

Обичам да снимам много улици, градове и природа. Интересно ми е да снимам и хора. Нещата с фотографията при мен се получават бавно, с много неуспешни кадри и със съвсем малко „шедьоври“, но пък удовлетворението от тези няколко е неповторимо усещане.

66904

Йонийско море, край остров Итака, Гърция

Най-ценното в моя случай  е,  че хобито и работата ми взаимно се допълват. Качествата и уменията, които развих благодарение на фотографията, са ми много полезни и в професионалните ми ангажименти, а погледът към стилното и красивото, композиция и цветове, който съм си изградила като Мениджър Комуникации, ми помага при снимането и обработването на снимките.  

66905

Остров Скопелос

Как избра кариерния си път?

66924

Избрах да уча Маркетинг, тъй като исках бъдещата ми работа да е разнообразна, креативна и интересна. След като завърших и Висше франкофонско училище по администрация и мениджмънт (ВФУАМ) имах шанса да започна работа в Експресбанк (тогава Сосиете Женерал Експресбанк), като първите няколко години бях асистент на главния изпълнителния директор. В търсене на разнообразие, динамичност и креативност, a и като продължение на моето образование през 2007 г. се откри възможност и взех решение да се занимавам с Комуникации. През първите години бях ангажирана с вътрешни комуникации и събития, после няколко години организирах само събития, а през последните две - три години пък натрупах опит и в комуникациите с външни публики, включително и чрез социални медии. И така и до днес с усмивка и ентусиазъм се нося във вихъра на вълнуващите корпоративни комуникации вече повече от 12 години.

66908

Франкфурт

Как минава един твой работен ден?

Ежедневната работа на ПР специалиста е изключително разнообразна, динамична и интересна. Сутринта може да пишеш прессъобщение, после да обсъждаш с Фондация благотворителна кауза, после да пускаш пост във Фейсбук, да следиш медиите, следобед да организираш събитие,  да качваш новина във вътрешния сайт, а надвечер да редиш и откриваш изложба. „Утре“ винаги е коренно различно, защото ден с ден не си приличат. Хубавото е, че и всяка задача или проект са всеки път уникални и винаги има нещо ново, което да научиш, и нещо ново, което да измислиш или да дадеш от себе си. Това за мен е най-мотивиращо в професията на Мениджъра Комуникации.

66909

Фар Шабла

Какво ти носи работата в Експресбанк?

Професията ми е интересна и определено ме зарежда. Удовлетворението от успешна комуникационна кампания или положителна обратна връзка от колеги след събитие са сред безценните награди за ПР специалиста.

66910

Тевно езеро, Пирин

Когато говоря за работата си, винаги първото нещо, което излиза в съзнанието ми, са хората, с които работя. Колегите ми са страхотни - невероятни професионалисти и много интересни личности. В най-предизвикателните моменти в професионален, а и често в личен план, те са били за мен ключов мотиватор и опора. Изградих много истински приятелства, а в приятната работна атмосфера, базирана на взаимопомощ, уважение, екипност, отговорност, професионализъм и иновативност, се работи по-лесно и се постига повече.

66911

Разлог

Не на последно място Експресбанк предоставя възможности за професионално развитие - от гледна точка на обучения, кариерно развитие, промяна на длъжността и достъп до международна експертиза и добри практики, произтичащи от принадлежността на Банката към голяма международна група.

66912

Матера, Италия

Какво е успехът за теб?

Успех за мен е човек да е щастлив, а ключът за щастието се крие в поддържането на баланс между личен и професионален живот. Успех е да инвестираш усилия в работата си и  да се развиваш като професионалист, да научаваш всеки ден по нещо ново, но и да имаш достатъчно време да преследваш мечти си, да се наслаждаваш на живота и света около теб.

66914

Остров Скопелос

Аз лично обичам да изследвам, да мечтая, да откривам, да творя, да следвам принципите си и ценностите си и с всичко, което правя, се опитам да направя света ни по красиво и приятно място за живеене!

66915

Матера, Италия

66917Венеция

66918

Тоскана, Италия

66919

Тоскана, Италия

66920

Италия

66921

Йонийско море

66922

Остров Скопелос