Тази интерактивна карта ще ви помогне да откриете кои страни имат ограничения за пътуване

  • Тази интерактивна карта ще ви помогне да откриете кои страни имат ограничения за пътуване
    Тази интерактивна карта ще ви помогне да откриете кои страни имат ограничения за пътуване

Светът на пътешествията спря през март и международните пътувания, особено тези с развлекателни цели, почти престанаха след обявяването на пандемията COVID-19.

Бавното възстановяване и възобновяване на туризма започна, но може да е трудно да разберете какво се случва, така че безплатна онлайн интерактивна карта на света може да помогне на хората да следят ситуацията.

Картата е лансирана от Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), за да предостави на пътниците най-новите правила за достъп до всички държави и различните мерки срещу COVID-19. 

Тази интерактивна карта ще ви помогне да откриете кои страни имат ограничения за пътуване

Асоциацията разчита на базата данни на IATA Timatic, която съдържа изчерпателна информация за документацията, необходима за международни пътувания. За да бъде в крак с динамичната ситуация, която се наблюдава в момента, Timatic се актуализира повече от 200 пъти на ден, за да предостави точна информация за ограниченията на пътуването въз основа на гражданството и държавата на пребиваване на лицето, което го използва.

В неотдавнашно проучване, поръчано от IATA, относно притесненията, които хората са имали във връзка с въздушното пътуване след кризата, повече от 80% от пътуващите заявяват, че са толкова загрижени за потенциалните карантинни ограничения, колкото и за действителното хващане на вируса по време на пътуване. 

С бързо променящите се здравни ограничения от една страна и объркването на хората от друга, този нов ресурс може да помогне за премахване на някои от несигурностите, които човек може да изпита при пътуване.

„Докато авиационната индустрия се подготвя за безопасно рестартиране, пътниците ще трябва да знаят кои граници са отворени и какви са здравните ограничения“, казва Аниш Чанд, помощник-директор на IATA, „Тиматик“. 

„Пътуващите могат да разчитат на Timatic за изчерпателна и точна информация за пътуванията по време на пандемията.“

Интерактивната карта на света на IATA, достъпна и за мобилни устройства, може да видите тук.