Топ 10 мечтани дестинации за меден месец

  • Топ 10 мечтани дестинации за меден месец
    Топ 10 мечтани дестинации за меден месец

Казали сме „да”, благодарили сме на осмите си братовчеди, дошли от Страсбург, танцували сме с всички чичовци и сме яли супа при първите лъчи на слънцето. Добре, много хубаво, но сега, когато сватбеният жартиер е продаден на търг, накъде? За тези, които не биха искали да обикалят без посока земното кълбо, сме съставили малък списък с предложения, класическите.


1. Островите в Индийския океан: Може да бъде приятно, като знаете, че Малдивските и Сейшелските острови се надпреварват за титлата Най-красив архипелаг в света. При положение, че цените не са от най-достъпните, сватбеният бюфет може би ще представлява салата с макарони.

2. Френска Полинезия: За да си гукате на слънце, и Тихият океан съществува като възможност. 25% от пребиваващите на острова са младоженци. При положение че формулата е тествана и одобрена, слагайте си плавници и шнорхел или гердан от цветя. 

3. Антилските острови: Помислили сме за всичко, включително и за екзотичните острови за пролетариите, ъ-ъ, хората с по-малък бюджет. Достатъчно е да отидете да се попечете в Мартиника или Гваделупа. Тенът, който остава, е същият. 

4. Венеция: Това си е класика, а и е доста по-достъпно с излитане от София.

5. Маракеш: Обградена от вили, риади (традиционни къщи) и други луксозни хотели, Медината е пълна със съкровища.

6. Бали: Екзотиката е гарантирана: зелени пейзажи, ярки цветове, качествена храна и на добра цена... Само не отивайте между ноември и април, защото тогава е дъждовният сезон в Бали! Резервирайте своето сватбено пътешествие в Бали.

7. Лапландия: Страната на елените и кучешките впрягове. А и животинските кожи пред камината: това дава идеи.

8. Юкатан: Мексикански полуостров, който изобилства с великолепни плажове и има тази особеност, че на него са живели древните маи. Слагайте си по едно сомбреро.

9. Куба: Странно, ще кажете? Но Куба привлича все повече влюбени птички. Една слънчева, а и културна дестинация. Хайде, обувайте си маратонките и отивайте на разходка в Стария град на Хавана.

10. Раджастан: Ганди, Боливуд и пиле тика, това е добре, но да отседнете в палатите на Махараджите с Шехерезада е още по-добре.