Топ 10 плажове за любители на опасностите

  • Топ 10 плажове за любители на опасностите
    Топ 10 плажове за любители на опасностите

Тези плажове са райски, те са приказно красиви, но и... едни от най-опасните в света. Ако сте любители на високия адреналин, следва списък на 10 плажа по света, където ви дебнат екстремни бонуси като пирани, акули, подводни течения... Препоръчано от div.bg.


Сао Пауло, Бразилия

Бразилските плажове са красиви, но това е само за заблуда, защото край бреговете им вилнеят зъбати пирани. Ао не внимавате, нищо чудно да се приберете я без пръст, я без цяла ръка.

Плажът Сиполите, Мексико

Известен е като Плажа на мъртъвците заради силното си подводно течение. Въпреки че то би затруднило дори и опитен плувец, всяко лято плажът е пълен с хипари и нудисти.

Плажът Фиш хук, ЮАР

Добре дошли на Фиш хук – плажът, който е световен лидер по смъртност от акули. Екстремно и високоадреналиново, мястото все пак е пълно с търсачи на силни усещания (и на собствения си злощастен край).

Атол Бикини, Маршалови острови

Макар мястото да носи многообещаващо име, истината е, че е пълно с... бомби. Оставени са от американската армия преди 50-60 години и до днес правят иначе прекрасните плажове неподходящи за употреба.

Плажовете на Хавай

Една от най-популярните островни дестинации е още една със смъртоносни подводни течения.

Копакабана, Бразилия

Тук няма кръвожадни животни и опасни течения, а само... стотици джебчии. Световноизвестният плаж е едно от местата с най-много обрани туристи в света.

Репулс бей, Хонконг

Този плаж с огромен потенциал се е превърнал в огромно сметище. Бурното строителство през последните години, както и отходните води, които се изливат директно в морето показват какво може да очаква и нашите плажове в бъдеще.

Плажовете на Куинсланд и остров Тива, Австралия

Австралия е държавата с най-много отровни и смъртоносни за човека животни (за паяците вече сме писали). Плажовете не правят изключение – във водите им плуват вид малки медузи, които могат да ви осигурят не само болки и опарвания, но и скоропостижна смърт.

Вирджиния бийч, САЩ

Трудно бихте отгатнали гадините, които ви очакват по плажовете на Вирджиния бийч, защото те са... лисици. Хитрите твари се навъртат в района и хапят плажуващите и им причиняват инфекции.

Плажът Кейбъл, Австралия

 

И отново сме в Австралия – този път за доза крокодили, които дебнат туристите на плажа Кейбъл.