В Италия продават имоти за 1 евро, но има уловкa...

  • В Италия продават имоти за 1 евро, но има уловкa...
    В Италия продават имоти за 1 евро, но има уловкa...

Да, най-накрая можете да си купите имот в слънчева Италия само за 1 евро, но като повече неща в живота и тука има малко уловка.

Селото Ололай, Сардиния е с населени от едва 1,3000 души, от които само няколко са малки хора. От 2015 г. малкото населено място се опитва да преобърне тенденцията с обезлюдяването. Затова местното население решава да предложи примамлива сделка на евентуални купувачи на имоти в селото. Те не просто ще си купуват имот за 1 евро, но и ще инвестират в местната общност и историята на града.

Как ще стане това? Сградите, които са обявени за продан на тази атрактивна цена, всъщност са разрушени. Условието на продажбата е, че обновяването им трябва да започне в рамките на една година и да завърши до три. Ако това не бъде изпълнено, селото си запазва правото да изкупи обратно имота на същата цена. 

Ако въпреки това сте решили, че искате да направите подобна покупка, трябва да представите предложение за това как планирате да ремонтирате къщата. Цената на ремонтите се оценява на 20 000 - 30 000 евро. След пет години - и завършване на реставрацията - собствениците ще могат да пуснат къщите за продажба на частния пазар.

В Италия продават имоти за 1 евро, но има уловкa...
Снимка: alltomresor

Макар схемата да действа от 2015 г. насам, тя скоро придоби по-голяма популярност. Управата на Ололай заявява, че вече има много желаещи да си закупят разрушен имот, който да издигнат и реставрират. Така че молбите на купувачите ще бъдат разглеждани в реда, в който са получени.

Ако искате да получите своята нова къща в Италия, побързайте!