Вижте този самолет с виртуални прозорци!

  • Вижте този самолет с виртуални прозорци!
    Вижте този самолет с виртуални прозорци!

Пътуващите със самолет най-общо могат да се разделят на такива, които обичат да стоят до прозореца и такива, които въобще не искат да поглеждат през него.

Но сега си представете как бихте се чувствали, ако по време на полета гледате през виртуален прозорец?

Авиокомпанията "Емирейтс" вече представи нов първокласен апартамент на борда на своя Боинг 777, който разполага с "виртуални прозорци". Те заснемат всичко, което се случва извън самолета в реално време и го излъчват на екраните вътре. Ако се чудите какъв в смисълът, авиокомпанията се надява, че това може да доведе до премахването на всички прозорци от самолетите в бъдеще. Така те ще станат много по-леки и по-бързи.

Вижте този самолет с виртуални прозорци!

Президентът на авиокомпанията Тим Кларк заяви, че виртуалните прозорци на съществуващия самолет показват изображения, които са по-ясни от това, което се вижда с невъоръжено око. Това, разбира се, може да е малко объркващо и клаустрофобично за онези от нас, които са свикнали да гледат през прозореца, за да видят света отдолу.

Все пак премахването на всички прозорци още не е решено, защото може да се наложи такива да има на няколко точки в самолета. Те ще са необходими в случай на авария.  

Вижте този самолет с виртуални прозорци!

Новият първокласен апартамент на "Емирейтс" предлага и място за сядане с "нулева гравитация", вдъхновено от технологиите на НАСА, както и услуга за лично видеообаждане. Освен това детайлите в интериора са вдъхновени от Мерцедес- Бенц.

Вижте този самолет с виртуални прозорци!
Снимка: Emirates

Пътуващите в този апартамент май няма да се впечатлят толкова от виртуални прозорци, защото ще са заети да се наслаждават на заобикалящия ги лукс!