Водопадът от сериала „Туин Пийкс“

  • Водопадът от сериала „Туин Пийкс“
    Водопадът от сериала „Туин Пийкс“

Водопадът Снокалми е едно от онези места, които буквално не съзнаваме колко познати са ни всъщност.

Той дори е и своеобразна филмова звезда. Сигурно вече малко се объркахте, затова ще ви подскажем – Снокалми е водопадът, заснет в известния сериал „Туин Пийкс“. Той е висок 82 м, намира се в щата Вашингтон и става изключително популярна туристическа дестинация, след като се появява в нашумялата телевизионна продукция. Над 1,5 млн туристи идват да го видят на живо годишно. Интересно е да се отбележи, че водопадът доставя вода за няколко електроцентрали, една от които е първата в света подземна централа. 

Водопадът е най-зрелищен след проливни дъждове или паднал сняг, последвани от топло време. Затова ви препоръчваме да го посетите по време на дъждовния сезон, който трае от ноември до март. Тогава водната маса е много плътна, изсипва се с огромен грохот и гледката наистина спира дъха.

Зад Снокалми се намира сградата, която е позната в телевизионния сериал като „Дъ грейт нортън хотел“, който е собственост на Бен Хорн. В реалността обаче това е хижа със спа процедури, която в миналото е била просто най-обикновен хан. Именно там обаче се развива голяма част от действието в „Туин Пийкс“. В близост има и дълга около километър пътека, която води към близката гора – другото място, където се развива действието от известния сериал.

Около Снокалми има специални места за пикник, беседки, пейки и тревисти полянки, които пък от своя страна биват използвани за сватбени церемонии през лятото. Също така край водопада има и магазин за сувенири и ресторант.