Wizz Air засилва присъствието си във Варна с нови маршрути

  • Wizz Air засилва присъствието си във Варна с нови маршрути
    Wizz Air засилва присъствието си във Варна с нови маршрути

От август летище Варна ще предложи нови вълнуващи дестинации благодарение на нискотарифния превозвач Wizz Air, който ще разположи допълнителен втори самолет на летището. Това ще позволи изпълнението на редовни полети до четири очарователни града: Франкфурт (Германия), Прага (Чехия), Виена (Австрия) и Тел Авив (Израел).

Ето по колко пъти ще се изпълняват седмично:

Франкфурт-Хан (Германия) – 2 пъти седмично;

Прага (Чехия) – 2 пъти седмично;

Тел Авив (Израел) – 3 пъти седмично;

Виена (Австрия) – 3 пъти седмично.

Освен новите маршрути, честотата на полетите до други четири популярни дестинацииБерлин, Меминген и Дортмунд (Германия) и Шарлероа (Белгия) – също ще бъде удвоена.

Д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, изрази своето удовлетворение от силното сътрудничество с Wizz Air, като добави, че то несъмнено ще допринесе за растежа на двете летища.

"Много е важно за свързаността на Варна, че Wizz Air връща втория си базиран самолет. Вярваме, че нашето силно сътрудничество с Wizz Air ще допринесе за по-нататъшния растеж на нашите летища“, заяви Кванте.

Напомняме ви, че вече можете да закупите билети за новият маршрут на Wizz Air: Варна – Летище Лондон Гетуик. Цените започват от 58,99 лв., а полетите започват от 18ти Юни и ще се изпълняват три пъти седмично. Добавянето на тези нови маршрути значително увеличава броя на полетите от морската столица на България до Лондон, като общият брой достига осем на седмица.