Защо да изберем палатка пред хотел?

  • Защо да изберем палатка пред хотел?
    Защо да изберем палатка пред хотел?

Планирате следващо пътешествие, изготвяте си маршрут, подбирате забележителности, които искате да видите и... винаги стигате до настаняването. Все някъде трябва да отседнете и да положите уморени нозе след дългите разходки. Да, обаче колко често сте били на място, което да отговаря на очакванията ви за спокойна почивка? 

Колко пъти сте получавали свободата, заради която сте напуснали сивото си ежедневие? Колко пъти се е налагало да се съобразявате с несъобразителни гости в хотела? Не е нужно да ни отговаряте, защото ние също сме стигнали до вашите изводи. 

Какво ще кажете следващото ви пътешествие да бъде с преспиване на палатка? То със сигурност ще бъде по-икономично, по-волно и можете да нощувате точно където ви харесва. 

За хората, които не подскочиха веднага от радост на предния ни въпрос, сме подбрали 10 причини, поради които палатката е по-добър избор от хотела. Другите могат да продължат да четат надолу и да кимат утвърдително.

1. Сами определяме цената на нощувката! Каквото и да си говорим, бюджетът до голяма степен определя къде, как и колко ще пътуваме, затова вземете си палатката и бъдете сигурни, че ще имате кеш да пътешествате поне няколко дни повече, отколкото ако отседнете на хотел!

2. Спокойствие! Нали уж затова сме избягали от офиса, от града, от познатите дразнители. Ако трябваше да се съобразяваме с шумни гости и претенции - ами по-добре никъде да не тръгваме. В палатката обаче няма кой да ни смущава. 

Защо да изберем палатка пред хотел?

3. Без резервации! Преди да тръгнем на по-далечно пътешествие, обикновено започваме с търсенето на хотел, който хем да е с удобна локация, хем да е по джоба ни и хем да има свободни стаи. Понякога това се оказва дълго и неприятно търсене. Ако ще пътуваме по празници или в силния туристически сезон, положението се усложнява още повече. Затова просто вземете палатката под рамо и тръгнете когато и където решите!

4. Най-хубавата гледка! Често хотелите имат няколко стаи с чудесна гледка към морето/ планината. В повечето случаи за тях или се доплаща, или са заети, или някак все не ги дават на нас. Е, с палатката няма да имаме такъв проблем. Можем сами да си изберем гледката, с която искаме да заспиваме и да се събуждаме. Всеки ден тя може да бъде различна!

Защо да изберем палатка пред хотел?

5. Мобилност! Това е едно от най-важните качества за хората, които искат да видят много неща за малко време. Пътувайте на големи разстояния, изживявайте всичко, което поискате. Не се притеснявайте дали няма да изтървете резервацията си, защото с палатката можете да нощувате където и когато прецените. 

6. Усамотение! Не е нужно да разговаряме с нацупен персонал или с някой, който приема задължението да ни обслужи като най-голямото бреме, което светът някога е виждал. Ако имаме нужда да ограничим социалните си контакти след натоварената работна седмица - решението е - палатка!

Защо да изберем палатка пред хотел?

7. Пространство! Дори и най-малката палатка върви с неограничено голям двор - гора, поляна, река, езеро - каквото ни харесва. А най-якото е, че не се налага да доплащаме за тези екстри!

8. Романтика! Вечеря край огъня, приготвена от нас, ще бъде доста по-лична и уютна отколкото шведската маса в ресторанта на хотела! Нека покажем малко креативност и отношение. Освен това няма човек, който да не иска да запива в "стая" с милиарди звезди.

Защо да изберем палатка пред хотел?

9. Движим се по собствен график! За щастие палатката няма да има нищо против, ако се "нанесем" преди 14:00 часа и няма да ни кара да я освобождаваме до 12:00 часа. 

10. По-хигиенично! Не вярвате? Ами помислете си колко хора са отсядали в хотелската стая преди нас, използвали са завивките, хавлиите... В палатката ние сме първи и единствени ползватели на завивките си, освен ако сами не решим да си споделите с някой друг.

Защо да изберем палатка пред хотел?