10 божествени градини, които да посетите

  • 10 божествени градини, които да посетите
    10 божествени градини, които да посетите

Имате нужда от малко време сред природа, красота и главозамайващи аромати на екзотични цветя? Разходете се с нас из едни от най-красивите градини по света!

 

Паркът на орхидеите в Сингапур

Най-вероятно когато чуете някой да говори за Сингапур, си представяте небостъргачи, огромни увеселителни паркове, луксозни хотели и лъскави барове на минимум петдесетия етаж. Цялата тази съвременна архитектурна джунгла несъмнено съществува, но може би ще бъдете изненадани да разберете, че Сингапур крие и по-нежни тайни. Една от тях е Националният парк на орхидеите, намиращ се на най-високия хълм от Ботаническата градина. Самата орхидея пък е символ на азиатската страна. Научете повече за Парка на орхидеите.

*

Люксембургски градини в Париж

Удоволствието да се разхождаме из приказно красивите Люксембургски градини дължим на Мария Медичи, по чието желание били изградени преди повече от 400 години. Като дъщеря на великия херцог на Тоскана тя искала да пренесе част от родните си места в Париж и затова градините са направени по модел на градините Боболи във Флоренция. Научете още за Люксембургските градини.

*

Висящите градини в Маркисак

Висящите градини на Маркисак са едно от най-романтичните места във Франция. Посетителите имат 6 км алеи сред 150 000 маникюрно поддържани храсти, а накрая ги очаква Белведере – панорамна площадка на 130 м височина над река Дордон със зашеметяваща гледка към долината Дордон и нейните скални образувания. Вижте още снимки от Висящите градини в Маркисак.

*

Градините с шибазакура в Япония

Шибазакура е името на нежно цвете, което от японски се превежда като „розов мъх“. То цъфти всяка пролет през април и май в бледорозово и бяло, като покрива огромни полета и градини на различни места в страната. Обикновено японците отдават почит на цветето, като посещават фестивали на шибазакура или паркове, в които цветята са аранжирани в изящни форми според нюансите на розовото. Вижте още снимки с цветето шибазакура.

Градините на папската резиденция Кастел Гандолфо

През 2014 г. папа Франциск отвори за посетители градините на своята лятна резиденция – замъка Кастел Гандолфо край Рим. Прекрасните Градини Барберини разкриват красива гледка към езерото Албано. Освен с поддържани алеи и лехи, паркът ще срещне посетителите си и с археологически находки. Смята се, че в района на днешната папска вила се е намирала вилата на последният римски император от династията на Флавиите – Домициан. Научете повече за Градините Барберини.

*

Градините в Музея на цветята в Банкок

Този интересен музей се помещава в къща в Банкок от 1920 г. - с дървен под, два етажа и седем стаи, заобиколена от ботаническа градина. Направен е, за да се покаже азиатското изкуство за декорирането с цветя и флоралните традиции на Тайланд. Сред градините на музея можете да усетите аромата на невероятни тропически цветя и да се научите да ги разпознавате. Научете още за музея

*

Градините Кукенхоф в Холандия

В градините Кукенхоф можете да видите 7 милиона цветя, засаждани всяка година на ръка, като само лалетата са над 100 вида. Близо 1 милион души ги посещават годишно. Общата дължина на алеите е 15 км (помислете си дали да не наемете колело, все пак сте в Холандия). Намират се недалеч от Амстердам, край град Лис. Научете още за градините Кукенхоф.

*

Сейвил Гардън във Великобритания

Най-добрата декоративна градина във Великобритания - Сейвил Гардън - е същинско чудо. Това е градина на всички сезони, красиво и многоцветно място, което пленява с еднаква сила любителите и специалистите. Посетителите имат на разположение за разходки 35 акра взаимосвързани градини и горички. Намира се на 15 минути с кола от центъра на Уиндзор. Вижте още снимки от Сейвил Гардън.

*

Космическата градина в Шотландия

Ако Светът на Алиса от страната на чудесата не беше въображаем, то тогава той със сигурност щеше да се намира в Дъмфрийс, Шотландия и да се нарича Космическата градина. Вдъхновен от вселенските закони, от черни дупки, ДНК молекули и паралелни светове, архитектът Чарлз Дженкс създава това необичайно пространство като живо доказателство, че логическото и творческото мислене невинаги вървят по отделни пътища. Научете повече за Космическата градина

*

Градината на чудесата в Дубай

Човек трудно би предположил, че най-голямата цветна градина ще се появи в средата на пустинята, но Дубай вече години наред доказва, че е страна на парадоксите. Градината на чудесата в Дубай заема 72 000 кв.м площ, има над 45 милиона цветя, 4 км алеи за разходка между цветята, 1 км стена от цветя. Разгледайте и галерия със снимки от Градината на чудесата