4 съвета за правене на хубави снимки (част 1)

  • 4 съвета за правене на хубави снимки (част 1)
    4 съвета за правене на хубави снимки (част 1)

Сигурни сме, че и вие обичате да запечатвате моменти от пътувания и се стараете да го правите по най-добрия начин.

Затова подбрахме за вас няколко съвета за това как да правите възможно най-добри снимки дори без наличието на скъпа техника.

Ето ги и тях:

1. Когато сте на плажа

Плажовете са най-подходящи за заснемане по изгрев и залез. Тогава е по-лесно да се работи със светлината и се получават по-ефектни кадри. По тази причина е желателно да ограничите снимките през останалата част на деня. За да избегнете клишето „плаж-море“, най-добре се съсредоточете върху конкретен елемент, чийто фон могат да бъдат морето и пясъка.

2. Когато сте в планината

Това е чудесно място, където може да включите хора в своите пейзажни снимки. По този начин ще създадете усещане за мащабност, а и на фона на човека или хората в кадъра по-лесно ще предадете величието на планината. Природата е достатъчно красива и разнообразна, за да я заснемете под различни форми. Може да добавите и някой филтър, за да подсилите цветовете. Избирането на конкретен детайл също е добър подход, с който да получите идеалната снимка.

3. През нощта

Нощната фотография е много трудна за овладяване, особено без подходящото оборудване. Ако обаче не разполагате с добър фотоапарат, а разчитате само на своя смартфон, постарайте се да го стабилизирате колкото може повече. Опитайте се да правите нощните си снимки на по-осветени места (например под улична лампа), за да се възползвате максимално от светлината.

4. Когато сте на улицата

Добрата улична фотография се свежда до това да уловите най-въздействащите моменти и сцени с вашия фотоапарат или телефон. Пазарите и улиците са подходящи места, с които да започнете. Не забравяйте да поглеждате и нагоре – има много интересни неща и над вас.