5 града, в които няма зима

  • 5 града, в които няма зима
    5 града, в които няма зима

С идването на есента всички започваме да изпитваме носталгия към отиващите си топли дни.

Затова сме ви подбрали 5 градчета, където няма прекалени студове или горещини.

Звучи утопично, но тези райски кътчета съществуват. Вижте кои са те:


1. Куенка, Еквадор

Според международни наблюдатели
Куенка е мястото с най-бързо растящата в света общност от новопристигащи чуждестранни пенсионери. Това е колониален град с голям брой паркове, цветя, църкви, което го превръща в изключително желана дестинация за множество възрастни чужденци. Те го избират за място, където да прекарат старините си. Само за няколко години населението на градчето се увеличава от 50 души на няколко хиляди. За това допринася и изключителното добро ниво на здравеопазване.

5 града, в които няма зима

2. Меделин, Колумбия

Меделин е градче, в което ясно
се долавят европейски нотки в културата на площадите, парковете, музеите и кафенетата на открито. Освен хубаво време, там може да намерите и изключително дружелюбното местно население, което е винаги отворено към чужденци. 

5 града, в които няма зима

3. Букет, Панама

В Букет се намира една от двете най-установени общности на чуждестранни пенсионери в Латинска Америка, като най-голямата е в Мексико. Градчето се намира високо в планината и там времето целогодишно е приятно и прохладно.

5 града, в които няма зимаСнимка: flickr/Cali Hoff

4. ​Кафаяте, Аржентина

Кафаяте е по-откъснато от останалите, изброени дотук, но е идеалната опция за всеки, който си се представя сред винарската атмосфера. То представлява голямо село, известно с традициите си в производството на вино, отглеждането на красиви коне и уютните ресторанти.

5 града, в които няма зимаСнимка: flickr/Hugo Pardo Kuklinski

5. Атитлан, Гватемала

В Атитлан има всичко, за което си мечтаете – чудесен климат, древна култура, достъпни цени. Именно затова и там се наблюдава нарастване на чуждестранната общност. Някои хора дори определят градчето като едно от най-прекрасните места в света.

5 града, в които няма зима