Еврейското гробище в Лондон, което можеш да посетиш (видео)

  • Еврейското гробище в Лондон, което можеш да посетиш (видео)
    Еврейското гробище в Лондон, което можеш да посетиш (видео)

Благодарение на новото инжектиране на финансиране, Лондон има нова историческа атракция, която може да бъде проучена: еврейското гробище Уилсдън, разположено в тих жилищен квартал в северозападната част на града.

Еврейското гробище Уилсдън обаче изобщо не е ново: то има дълга и историческа история, обхващаща почти 150 години. Открито през 1873 г., гробището има близо 30 000 гроба. Той е създаден в парковия стил на Лондонската Великолепна седморка, прякор, даден на група гробища от викторианска епоха, като известното гробище Хайгейт. Там можете да се разходите и да разгледате сложните гробници и мавзолеи, украсени със сложни погребални мотиви . В гобището Уилсън обаче няма да намерите типичния за еврейските гробища стил.

За първи път еврейското гробище Уилсдън провежда разходки с екскурзовод и има изложба за историята му в бившите офиси на администрацията на гробищата, сега наречена Дом на живота. Погребалните сгради също са ремонтирани и оборудвани със звукови инсталации със сензор за движение, които обясняват еврейските традиции на погребение и призовават атмосферата на молитва и възпоминание.

Еврейското гробище Уилсдън е последното място за почивка на много важни имена в историята, включително 23 членове на семейство Ротшилд, модният дизайнер Кърт Гайгер, художникът Симеон Соломон, Х и ДНК декодерът Розалинд Франклин, която е кредитирана с откриването на структурата на двойната спирала посмъртно.

Но историите на обикновените хора, погребани тук, са също толкова важни и разходките с екскурзовод често се водят от доброволци, които имат погребани членове на семейството, което прави обиколките уникално вълнуващо преживяване.

Еврейското гробище Willesden е отворено от 10:00 до 13:00 ч. от понеделник до четвъртък и до 16:00 в неделя. Входът и обиколките с екскурзовод са безплатни, но се предлага дарение от 8 паунда. Гробището също провежда виртуални събития онлайн по време на настоящите наложени мерки.