Хитри съвети за пазаруване по време на разпродажба

  • Хитри съвети за пазаруване по време на разпродажба
    Хитри съвети за пазаруване по време на разпродажба

Големите разпродажби предстоят както в България, така и в цяла Европа (проетете кога са разпродажбите в Европа). Вероятно вече сте се снабдили със самолетен билет до някоя от най-желаните шопинг дестинации. А сега, информирайте се как процедират опитните шопинг маниаци, за да не се окажат с куп безполезни парцалки в чантата.

Прегледайте гардероба и направете списък с неща, които ви трябват

Обикновено очите са лакоми и ако не внимавате, много бързо ще похарчите парите си за една камара дрехи, които никога няма да облечете. Проверете какви са основните липси в гардероба ви и направете списък със задължителните неща, които трябва да купите. Тази задача ви се струва лесна и приятна? Такава е, но после следва по-трудната част – да се придържате към списъка. Ако са ви останали излишни пари след като го изпълните, може да се поглезите и да си купите някоя по-специална дрешка.

Не водете мъже и малки деца

Не че разбирам защо би ви хрумнала тази идея, но все пак да ви предупредя. Мъжете ще ви отровят живота и ще се заседяват пред напълно безинтересни за вас щандове, докато по-предвидливите дами, които не са си взели компания, омитат щандовете за дрехи и бельо.

Малките деца също ще ви забавят доста. Освен това, рискувате да похарчите много повече пари от предвиденото, ако ги вземете със себе си. Нали се сещате за всички намаления в секциите за детски играчки и за това колко удобно са разположени всички плюшени мечета и червени автомобилчета – точно на височината на вашето хлапе.

Пазарувайте с перспектива – за цялата година

Особено ако пътувате до Франция, Италия или Англия, за да посетите разпродажбите, ще ви излезе много повече на сметка да купите дрехи за цялото семейство и то за есенно-зимния и за пролетно-летния сезон. Просто се върнете към съвет номер едно и допълнете списъка си.

Облечете се удобно

Не си мислете, че отивате на разходка по магазините. Разпродажбата е борба, която ще спечели по-добре подготвеният. Затова: обуйте удобни обувки; сложете си дънки и тениска или пък някоя дреха, която се съблича лесно, за да се справяте по-бързо в пробната. Заредете чантата си с бутилка минерална вода и две захарчета резерва, в случай, че на някоя дълга опашка ви падне кръвното.

Бъдете хитри и комбинативни

Едно от неприятните неща по разпродажбите е бутаницата, а също и фактът, че вашият номер дрехи изчезва първи. Затова не се излежавайте до обед, а тръгнете по магазините рано сутринта. Не губете време в караници с някоя дама, която смята, че е стигнала до последния L размер от любимия ви модел блузи първа. По-добре разгледайте какво друго може да ви предложи точно този магазин. Или пък съседния.

Ефективното пазаруване по време на разпродажби изисква железни нерви и дисциплина. Но пък си заслужава. Спестявате пари, имате страхотни дрехи, а и няма да ви се налага да се блъскате по магазините през цялата следваща година.