Как испанците хапват вкусна храна, а не пълнеят?

  • Как испанците хапват вкусна храна, а не пълнеят?
    Как испанците хапват вкусна храна, а не пълнеят?

Руска пътешественичка и блогърка, която често пътува из Европа, посети Испания и разкри тайните за запазване на стройна фигура на местните жители. Тя сподели своите наблюдения в личния си блог Like Travel Travel.

Авторката на публикацията каза, че испанците ядат много и се радват на вкусна и прекрасна храна, но не напълняват. Обяснението за това според нея се крие в предястията, които местните сервират на масата преди основното ястие. По правило това е храна, която не съдържа много калории, но "запълва стомаха и притъпява апетита". Тя съдържа много зеленчуци, а съответно е и богата на фибри и витамини.

Втората причина според блогърката е пешеходният начин на живот на испанците. Туристката отбеляза, че те предпочитат да ходят пеша или да карат колело, като едновременно се придвижват и поддържат фигурата си.

„Такава дейност ги поддържа във форма и те изразходват се много повече калории“, обясни авторката.

Освен това хората в Испания вечерят късно – след 20:00 часа. Според блогъра това помага да се намали броят на храненията, защото вечеряйки по-рано, има желание да хапната лека закуска преди лягане.