Какво можете да видите в столицата на Бали?

  • Какво можете да видите в столицата на Бали?
    Какво можете да видите в столицата на Бали?

Този път ще се отправим към главния град на индонезийския остров Бали - Денпасар.

Той се превръща във все по-популярна туристическа дестинация и привлича хиляди посетители всяка година.

Името си Денпасар се получава от словосъчетанието на думите den, означаваща север, и pasar, означаваща пазар. Градът е разположен на юг от екватора и е с тропически горещ и влажен климат. Благодарение на това температурите през годината почти не се променят, като обикновено са около 29 градуса. Годината е разделена на два сезона: сух, който продължава от май до октомври и дъждовен, който е от ноември до април.

Какво можете да видите в столицата на Бали?Снимка: flickr/Becky Stern

В Денпасар има различни атракции, които привличат туристите. Едни от най-популярните, разбира се, са белите пясъчни плажове, известни по целия остров. Всеки може да отиде на тези плажни ивици, които най-много му допадат. Ако харесвате водните спортове, може да посетите Плажът на сърфистите, който се намира на малкия остров Серанган. Плажът на Санур е с по-спокойни води и е удачен за плажуване, като е предпочитан и от кайтсърфистите.

Какво можете да видите в столицата на Бали?Снимка: flickr/San Jay Valk

Съвсем наблизо се намира и град Кута. Това е мястото, където се намират повечето хотели, ресторанти, търговски центрове, кафенета, пазари и спа центрове, които туристите обичат да посещават.

В местните магазини са представени всички видове балийски занаяти. Изборът на произведения на изкуството, керамика, текстил, батик и сребро е голям, така че със сигурност не бихте си тръгнали с празни ръце.