Вземете доза магично английско вдъхновение

  • Вземете доза магично английско вдъхновение
    Вземете доза магично английско вдъхновение

Английският национален парк Лейк Дистрикт е езерна местност, сгушена сред красиви планини.

Той се намира в Северозападната част на страната в окръг Йоркшир – на около 5 часа път с кола от Лондон. Освен това е най-големият от общо 13-те национални резервата в Англия и Уелс и втори по големина национален парк в цяла Великобритания.

Лейк Дистрикт е
най-посещаваният парк в страната – от около 16 млн. туристи годишно. Причината за това са спиращите дъха гледки на езерата и водопадите, обградени от красиви зелени планини.

Вземете доза магично английско вдъхновение


Друга причина за големия брой посетители е, че районът на Лейк Дистрикт е родното място на един от най-известните английски поети романтици Уилиям Уърдсуър. Посетите ли веднъж този красив регион, няма да ви е трудно да разберете откъде той е черпил вдъхновение за творбите си.

Из целия национален парк са изградени места за отдих и забавления, като за удобство на посетителите са построени и заслони със скари за барбекю. Ако времето е слънчево и няма силен вятър (което е рядкост), можете да се възползвате и да си направите пикник на открито. Каквито и да са условията обаче, може да ви уверим, че ще се насладите на внушителната природа в Лейк Дистрикт – особено, ако сте в компанията на любими хора и приятно четиво.

Вземете доза магично английско вдъхновение


Най-много туристи в района могат да бъдат срещнати през лятото. Затова, ако търсите уединение, най-добре посетете региона през пролетта или есента, когато шансовете да останете сами сред природата са доста по-големи.

Туристите могат да се насладят на скритите водопади и сините езера във внушителните планини. Когато и да решите да дойдете обаче, имайте предвид, че това все пак е Англия и времето е променливо. Винаги бъдете подходящо облечени и неизменно подготвени за дъжд и силни ветрове.