Мармарис – курортът със забавления за всеки

  • Мармарис – курортът със забавления за всеки
    Мармарис – курортът със забавления за всеки

Мармарис е един от най-красивите пристанищни градове на Турската ривиера и едно от най-предпочитаните места за почивка в страната.

Курортът е точното място за шопинг маниаците и за почитателите на нощния живот. Той се намира на около 1200 км от София и e един от най-големите турски курорти. Между май и септември всяка година близо 500 хил. посетитетели избират за своята почивка Мармарис, който се нарежда сред топ дестинациите в Турция заедно с Анталия и Кушадасъ.

Една от опциите ви за забавление е да си направите еднодневен круиз с яхта около тюркоазените заливи, покрай хълмистата брегова линия и останките от древни градове и до пещерата, чийто единствен вход е откъм морето. Можете да се отдадете също и на водни спортове като дайвинг и уиндсърфинг

Мармарис – курортът със забавления за всеки
Снимка: marmaris.org


Друга опция е да си направите екскурзия до някое от околните градчета с вълнуваща история. Например Далян и Каулос или пък идете до Ефес, природния феномен Памуккале или намиращият се само на 15 км от Мармарис Остров на Клеопатра

Интересен факт е, че цветовете на Мармарис са зелено и синьо, което се дължи на покрити с борове хълмове и безкрайна тюркоазена водна шир.

Мармарис – курортът със забавления за всеки


Основната атракция на града без съмнение е крепостта-музей на Мармарис, издигаща се на хълмовете зад пристанището. Около нея е разположен и Старият град, който представя автентичната турска страна на курорта. Криволичещите улици обградени с  къщи от дърво и камък, водят до традиционните ресторанти, базари и джамии. Докато сте в Стария град със сигурност ще бъдете привечени от глъчката на Големия пазар – обширна открита площ, осеяна с магазини, щандове, фризьорски салони и заведения за хранене.
Мармарис – курортът със забавления за всеки


Улицата на баровете в Стария град на Мармарис пък е най-любимото място за нощни забавления на туристите. Повечето клубове няма да ви поискат пари за вход, но можете да бъдете сигурни, че това ще бъде компенсирано с цените на алкохола вътре.