Места в Португалия за прекрасни снимки

  • Места в Португалия за прекрасни снимки
    Места в Португалия за прекрасни снимки

Португалия е страна с богато културно и историческо наследство и красива крайбрежна ивица, а малките й размери я правят лесна за придвижване и обхождане на повече места за кратко време.


Именно тези фактори са я превърнали в една от най-желаните туристически дестинации в Европа. Освен това тук климатичните условия са благоприятни за туризъм през цялата година, а красиви и атрактивни забележителности не липсват и могат да се направят великолепни и магични снимки.

Ето и някои от местата, които си струва да бъдат заснети:

1. Град Синтра

Места в Португалия за прекрасни снимкиСнимка: pixabay

Намира се само на около 30 км от столицата и събира в себе си красива съвкупност от буйна растителност и стара архитектура. Градчето е класифицирано като обект на Световното културно наследство заради множесотвото запазени и до днес дворци и именно там се намира най-старият дворец в Португалия – Националният дворец, който е на възраст от 800 години. Други архитектурни забележителности са Мавританският замък, паркът „Монсерат“ и дворецът „Кинта да Регалейра“, който е построен през ХХ в. и има прекрасна градина. Високо в планината се намира друг дворец, който е като излязъл от приказките – "Пена". Той е построен от принц Фердинанд Сакс-Кобург в парка "Пена" – 200 хектара полудива местност с папрати, езера, няколко фонтана, масивни каменни блокове и редки дървесни видове. Със сигурност ще направите стотици красиви и интересни снимки тук.

2. Алентежу

Места в Португалия за прекрасни снимкиСнимка: pixabay

Алентежу е географски, исторически и културен район в средната и южната част на Португалия, който е далеч от туристическите тълпи на Лисабон, но в същото време е достатъчно близо до португалската столица, че да представлява апетитна дестинация. 

Алентежу определено разчита на красивия си пейзаж, спокойствието и страхотния климат. Освен прекрасните плажове, там може да посетите места като Евора.

Прекрасната средновековна столица на Алентежу е в списъка с културно наследство на ЮНЕСКО и определено очарова туристите с тихи улички, древна архитектура и множество занаятчийски магазинчета, откъдето могат да се закупят сувенири.

3. Алгарве

Места в Португалия за прекрасни снимкиСнимка: pixabay

В Алгарве има зашеметяващи плажове, които са толкова красиви, че чак изглаждат нереални. Лагос, Албуфейра, Портимао и Тавира са някои от най-популярните градски спирки. Там ще откриете грандиозни плажове, крайморски пещери и причудливи скали. Предлагаме ви да посетите Плажа на Тримата братя (Praia dos Três Irmãos) и фара в Piedade Point. Сърф, каяк или слънчеви бани - вие избирате, тук можете да получите всичко! Наемането на кола е най-лесният начин да прескочите от една гледка към друга.

Друг скъпоценен камък в Алгарве е лагуната система Риа Формоза (Ria Formosa) и нейните острови. Тя е едно от седемте природни чудеса на Португалия и се намира край брега на Фаро. Тук можете да наблюдавате повече от 200 вида птици.

4. Село Куба

Места в Португалия за прекрасни снимкиСнимка: wikipedia

В областта Бежа пък можете да откриете едно неподозирано място. Там се намира малкото село Куба, където живеят 5000 души. Селището съществува от праисторическо време, а местните твърдят, че именно това е родното място на Христофор Колумб и дори са издигнали негова статуя, въпреки, че той е роден в Италия. И, да - селото се казва по същия начин като острова в Карибско море, което е недостатъчна точка в полза на тяхната версия. 

5. Рибейра

Места в Португалия за прекрасни снимкиСнимка: pixabay

Това е името на популярен и красив район в Порто, известен още като “душата на Порто”.  Тук можете да се разходите по средновековните улички, завършващи на брега на река Дуро. Мястото изобилства от заведения, а по време на празниците жителите на града прииждат тук, за да гледат фойерверк-шоуто. В Рибейра през 1394 година е роден и Хенри Мореплавателя, като къщата му може да бъде видяна и днес. Мястото звучи подходящо за снимки?