Начини за креативно документиране на вашите пътувания

  • Начини за креативно документиране на вашите пътувания
    Начини за креативно документиране на вашите пътувания

Всички имаме тези пориви да искаме да покажем пътуванията си по начин, който е впечатляващ и уникален, а не просто набор от скучни, клиширани изображения.

Дори правейки снимки отново мислим нестандартни, различни и красиви идеи да покажем всичко, което сме видели.

Това е форма да запазим уникалността на спомените си и да споделим колко приятно сме си изкарали, а също и колко креативни сме и с въображение сме представили моментите. Поразете приятелите и семейството си, като следвате този набор от идеи за това как да документирате творчески пътуванията си и се похвалите какви брилянтни спомени сте създали!

Pin-board карта

Начини за креативно документиране на вашите пътувания
Снимка: pixabay

Какъв по-добър начин от това да създадете визуален шедьовър за това къде сте пътували и къде искате да пътувате. Този евтин трик за документиране на вашите приключения е уникален и вдъхновяващ; всичко, от което се нуждаете, е коркова дъска, карта на света и цветни кабърчета. Започнете с конструиране на ключ, който определя за какво се отнася всеки цвят на кабърчетата; например можете да ги разделите на категории места, на които сте били, които бихте искали да посетите, не бихте посетили и места, за които бихте искали да знаете повече! По този начин, когато и да го погледнете, можете да се почувствате вдъхновени да пътувате повече и още по-доволни от мястото, което вече сте посетили! Можете дори да отидете крачка по-далеч и да добавите снимки или сувенири към картата си; просто внимавайте да не се претрупа твърде много, тъй като може да започнете да се чувствате объркани от него, което не е желаната емоция!

Публикация в блог

Начини за креативно документиране на вашите пътувания
Снимка: pixabay

Този прост метод за записване на вашите пътувания е чудесен начин да се отпуснете и да проучите всички малки подробности за вашите ваканционни преживявания по начин, който вие диктувате. Вие сами избирате тона, изображенията, стила на писане и цялото съдържание, което влиза в него! Независимо дали публикувате статията си в блога или не, това е чудесен начин да си припомните истинския опит, който сте придобили по време на пътуванията си! Можете да проявите креативност в начина, по който пишете публикацията си в блога, например можете да включите набор от различни изображения, които сте направили от това конкретно приключение, или да добавите различни връзки, за да го направите малко по-сложен и интригуващ в името на това да бъде от полза за другите.

Направете една и съща снимка на различни места

Начини за креативно документиране на вашите пътувания
Снимка: pexels

 

Това е креативен начин да изразите своята артистична страна и да съставите една различна визия за вашето пътуване. Ако направите същата снимка на себе си или накарате някой друг да направи снимката, в точно същата поза на всяко място, което посещавате, само с различен фон, ще бъдете изумени от готовия продукт.

Начини за креативно документиране на вашите пътувания
Снимка: pexels

Изглежда толкова прост начин да документирате вашите преживявания и ефектът, който създава, е наистина удивителен. Можете също така да представите тази огромна колекция от изображения по творчески начини, като например лексикон или дори като малки картини на стената.

Водете текущ дневник

Начини за креативно документиране на вашите пътувания
Снимка: pixabay

Ако преди пътуванията си знаете, че искате да ги документирате, изборът да пишете ежедневен дневник несъмнено е най-ефективният начин да го направите. Причината за това е, че всеки път, когато драскате бележките си в момента, имате най-истинската информация и спомен за събитието. Оттук можете да използвате информацията по какъвто и да е начин, независимо дали е готово и добре написано като за публикация или е просто нахвърлян текст, който а не забравите по-късно. След това можете по по-креативен метод да документирате, приключвайки пътуването си – радостта от това е, че това е изцяло ваш избор!

Влог

Начини за креативно документиране на вашите пътувания
Снимка: pixabay

Създаването на Vlog за вашите пътувания е може би най-приятното, към което да се върнете, тъй като можете да преживеете отново моментите визуално. Дори и да не снимате себе си, просто записването на приятни моменти от вашата почивка и най-простите аспекти са абсолютен скъпоценен камък за преоткриване месеци по-късно, тъй като паметта ни избледнява с времето. Споделете своя Vlog в социалните медии, за да го оценят и приятелите и семейството ви, вероятно помислете за добавяне на специални ефекти и хубава музика, за да го направите още по-хубаво! По този начин можете да изразите себе си и своите преживявания от пътуването в една наистина творческа форма на изкуство, която е изключително приятна за всички.

Който и метод за творческо документиране на вашите пътувания да изберете, вие несъмнено ще впечатлите приятелите и семейството си и ще си оставите ценно и уникално напомняне за всички хубави моменти, които сте преживели и обожавали. Вижте какво намирате за най-подходящо и го направете в собствената си уникална посока!