Най-добрите места за посещение във Франция (част 4)

  • Най-добрите места за посещение във Франция (част 4)
    Най-добрите места за посещение във Франция (част 4)

Франция предлага изкуство и архитектура от световна класа, ренесансови замъци и емблематични забележителности заедно с феноменална кухня, обширно крайбрежие и алпийски ледници.

И така, как решавате къде да отидете при посещението си във Франция? За да ви помогнем да планирате пътуването си, ето основните неща, които можете да видите в страната. 

Елзаски винен път

Благодарение на своето разположение в центъра на лозовите масиви на Елзас, на благоприятния си климат и на близостта си до Вогезите, Колмар е известен с нарицателното име „Столица на елзаските вина“.

Route des Vins d'Alsace е един от най-популярните места във Франция - и то с добра причина. Автомобилът в този далечен североизточен ъгъл на Франция ще ви отведе през калейдоскоп от буйни зелени лози, кацнали замъци и нежни покрити с мъгла планини. Единствените спирки по пътя са селата с крайпътните винарски изби, където плодовите реколти от Елзас могат да се дегустират и купуват. За да бъдете истински доволни, карайте маршрута през есента, когато лозите са наситени с грозде, което чака да бъде събрано, а цветовете са в най-добрия си цвят.

Мегалитите на Карнак

Карнакските камъни е названието на най-голямото в света струпване на мегалитни съоръжения около френския град Карнак в Бретан. Комплексът мегалити включва алеи от менхири, долмени, кургани – над 3000 праисторически мегалита, изсечени от местни скали.

Разпространението по равнините във вътрешността от Baie de Quiberon е едно от големите чудеса на древния свят - огромен комплекс от древни каменни мегалити, 3000 менхира, построени от неолитни хора между 5000 г. пр. Н. Е. И 3500 г. пр. Н. Е. Най-добрият начин да оцените огромния брой камъни е да се разхождате или да карате колело между групите Ménec и Kerlescan. Разходката на тези открити полета, осеяно с мистериозни мегалити, напомня трогателно на древните човешки обитатели на Бретан.

Никой не знае със сигурност какво е вдъхновило тези гигантски структури да бъдат построени. Бог на слънцето? Някой фалически култ към плодородието? След това се опитайте да разгадаете мистерията от мекия пясъчен комфорт на La Grande Plage, най-дългият и най-популярен плаж на Карнак, с дълъг 2 километра перлено бял пясък.

Села на хълма на южна Франция

Кацнал на скалист връх над Средиземно море, изгубен в задната страна, укрепен или с шатово покритие ... Портфолиото от селища на Южна Франция е огромно и впечатляващо и призовава за бавно обикаляне - пеша, с велосипед или кола. Повечето села са средновековни, построени от златен камък и осеяни с калдъръмени алеи, пълни с цветя алеи и скрити площади. Ще откриете очарователни гледки към Средиземноморието и ветровити каменисти алеи в магически Èze близо до Ница. Гордес е може би най-драматичното от всички села на склоновете на Люберон. Комбинирайте посещение в село с обяд на открито - ресторант Dan B близо до Aix-en-Provence е един такъв мечтателен адрес, който никога няма да искате да напуснете.