Защо трябва да посетите Бретан, Франция?

  • Защо трябва да посетите Бретан, Франция?
    Защо трябва да посетите Бретан, Франция?

С очарователна архитектура, изискана кухня и спираща дъха крайбрежна природа, има всички причини да посетите северозападния регион на Франция

Ето защо сега трябва да стигнете до там:

1. Местните жители са гостоприемни

Защо трябва да посетите Бретан, Франция?
Снимка: pixabay

Кой по-добре да ви покаже региона от самите местни? Те са изключително горди със своето наследство, култура и пейзаж, така че нека те водят до едно от най-добрите преживявания в региона. За пътуване по залез, завършено с вкусен пикник, наемете катамаран от полуостров Крозон.

На друго място - във Финистер, нека експерт по морско наследство да ви поведе на вечерна разходка до фара Екмюл; след като слънцето залезе, вижте мощните лъчи на фара, светещи над Атлантика. За да видите живота под вълните, присъединете се към гмуркачите за екскурзия с шнорхели със сиви тюлени в залива на Морле. И сред пристанището в сърцето на региона, разходете се по залез, за ​​да видите слънцето да изгрява и да чуйте местните да разказват многото митове и легенди, които заобикалят тази земя и нейната история.

2. Можете да отскочите до някой остров по път

Защо трябва да посетите Бретан, Франция?
Снимка: pixabay

Септември, когато летните тълпи се оттеглят, е чудесно време да разгледате един от многото острови, които очертават бреговата ивица на Бретан на 1700 мили. На много от тях няма коли, така че са идеални за туризъм или колоездене. Ile d'Ouessant е най-западната точка и нейното назъбено крайбрежие и див пейзаж изобилства от легенди за мореплаването и корабокрушенията.

Ил дьо Бац, точно до брега на Роскоф, предлага екзотични ботанически градини и вълнообразни велосипедни пътеки покрай нивите на фермерите и рибарските къщи. На юг Морбиханският залив е обсипан с многобройни острови за изследване с колело, а също и край южното крайбрежие, най-големият остров в Бретан, Бел-Ил, предлага забавни разходки и красиви плажове в скрити заливи.

3. Има гурме лакомство за всеки

Защо трябва да посетите Бретан, Франция?
Снимка: pixabay

Ако пътят към сърцето ви е през стомаха, няма да пропуснете да се влюбите в гастрономическата сцена на Бретан. С примамливи пазари на земеделските производители, като Марше де Лис в Рен, където сергиите са заобиколени от емблематичните цветни къщи, до морския пазар в Лориент, където уловът на деня може да бъде закупен в рамките на часове след разтоварването им.

Морските дарове, разбира се, са специалитет в Бретан, а купуването директно от производителя е един от акцентите на хранителната сцена, независимо дали е на пазара на стриди на крайбрежните острови на Канкал или от каютата на рибарски стриди на крайбрежната пътека в Паимпол.

Елдата е специалитет в Бретан от 16-ти век и представлява основната съставка. Тънките и хрупкави златисти палачинки се сервират с огромен избор от пикантни гарнитури, като сладките корички се сервират за десерт. Delicieux!

4. Винаги трябва да се провежда празник!

Търсите фестивал? Тогава сте попаднали на правилното място - Бретан е дом на голям брой събирания. Американският и британски рок фестивал, La Route du Rock, се провежда през август в Сен Мало.

Междувременно, любителите на филмите ще харесат Festival du Film Britannique, британският филмов фестивал през септември в Динард, който показва кинематографичните таланти от малко над Ламанша.

През ноември маршрутът на Рум вижда, че 100 самостоятелни моряци тръгват за пътуване на 3510 мили през Атлантическия океан до Гваделупа в Карибите. Той се провежда на всеки четири години и всеки път около 200 000 доброволци се присъединяват.

5. Има завладяваща история

Защо трябва да посетите Бретан, Франция?
Снимка: pixabay

Приказки за мореплаването, глобални изследователи и пирати изобилстват в могъщите стени на Сен Мало; обикаляйте по калдъръмените улици вътре в мурасите, за да се възхитите на малоуинерите - богати имения на корабособственици - след това се разходете по стените, които обграждат стария град и гледат над морето и златните плажове.

Недалеч в Динард можете да попиете историята на Средновековието. Този укрепен град, кацнал над река Ранс и в рамките на трикилометровите си стени, с портите и кулите си, дървените си къщи и калдъръмени улички, създават очарователна разходка.

Крайбрежната ивица на Бретан също е закрепена със завладяващи крепости и замък. За кули не гледайте по-далеч от Château de Suscinio на южното крайбрежие, докато Fort La Latte е кацнал на скалите, които скачат в морето на северния бряг.

6. Има красива природа

Защо трябва да посетите Бретан, Франция?
Снимка: pixabay

Ако жадувате за усамотение, тогава пешеходните и велосипедни пътеки на Бретан ви дават шанс да общувате с природата в най-зрелищните условия. Изпънете се на западния край на Pointe du Grouin, на северния бряг, за да се възхитите на красивата панорама, която включва Мон-Сен-Мишел и островчето, lle de s Landes, резерват за птици непосредствено на брега.

Любителите на разходките на дълги разстояния ще харесат туристическата пътека GR34, която проследява пътя на старите персонализирани офицери около бреговата ивица. Тези, които предпочитат да изследват на две колела колоездачните маршрути на дълги разстояния Велодисей и ЛеТур де Манш, ви предлагат някои от най-красивите гледки на природа и брегове в Бретан.

7. Бреговата ивица е грандиозна

Защо трябва да посетите Бретан, Франция?
Снимка: pixabay

Няма нищо по-спокойно от шанса да гребете в плитките води на златист плаж, със стотици възможности, между които да избирате по крайбрежието, Бретан позволява този скъпоценен момент.

Характерът на крайбрежието също се променя, като предлага всичко - от бяло-златисти плажове, заливани от тюркоазена вода в Cap Coz на южния бряг, до плажовете за сърф на Plougasnou на северния бряг. Междувременно по крайбрежието на Pink Granit близо до Perros-Guirec ще виждате пясъчни пещери, надвиснали от гигантските розови скали, оформени от вятъра и морето в странни силуети.

Каквото и да обичаш на плаж, със сигурност ще го намериш в Бретан.