Най-интересното на Капана Фест – есен 2017

  • Най-интересното на Капана Фест – есен 2017
    Най-интересното на Капана Фест – есен 2017

Коя е душата на квартала? Културата, изкуството, забавленията?

Отговорът е всичко това взето заедно и събрано в най-свежия карнавал на уличното творчество – Капана Фест! От 29 септември до 1 октомври емблематичният пловдивски квартал Капана ще се превърне в цветен лабиринт от атракции и емоции. Очаква се шестото издание на фестивала да привлече над 50 000 посетители под тепетата от България и чужбина. Неслучайно Капана Фест е сред най-любимите събития на жителите и гостите на Пловдив. А есенното му издание обещава да бъде още по-пъстро, интересно и запомнящо се!

Тъй като събитията през трите фестивални дни са наистина много, ние сме се погрижили да не пропуснете най-интересните от тях! Вижте какво задължително да видите, чуете и правите на есенното издание на Капана Фест 2017!

Най-интересното на Капана Фест – есен 2017

Базар Капана – Посетете мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят. Участие в него ще вземат на 100 от най-изявените родни автори. Те ще представят творенията си в няколко тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Грамофонни плочи, Съвременна българска мода. Ще има обособена и специална промо зона. Очакваме ви на фестивала, за да разберете какви чудесни находки ще има там!

Най-интересното на Капана Фест – есен 2017

Парад на ретро автомобили – Дори да не сте маниаци на тема автомобили, парадът със сигурност ще ви впечатли. С него пловдивският автомобилен клуб „РЕТРО“ отпразнува своята 25-та годишнина, така че се е подготвил подобаващо, като за празник. Ще видите автомобили от 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Не пропускайте и градското рали!

Рок сцената на Staropramen В петък вечер (29 септември) от сцената ще прозвучи електро рок, представен от новата българска банда Innerglow. Заедно с тях ще чуем и рок едн рол момчетата от Jin Monic. Вечерта ще закрие гръцката група, подгрявала Placebo в Солун – Mary`s Flower Superhead.  Съботната вечер (30септевмри) ще бъде открита от младата изпълнителка VICK, последвана от Saint Electric и ще завърши със специалното участие на Остава. Те ще отпразнуват своята 25-та годишнина. В неделя (1 октомври) ще звучи селекцията на Selector Lazy  Face и една от младите ни рок енд рол банди – Dead Man`s Hat. Фестивалът ще закрие реге групата Rebelities. 

Най-интересното на Капана Фест – есен 2017

Концерт в памет на вокалиста на Linkin Park – Честър Бенингтън - Капана Фест се включва в глобалната вълна от събития, които отдават чест към творчеството на починалия музикант. В неделя от 19:30 ч. на главната сцена редица български музиканти ще представят интерпретации на някои от най-известните песни на групата. Родните фенове на Linkin Park ще могат да оставят своето послание към бандата върху огромен винил.

Най-интересното на Капана Фест – есен 2017

ChefXperience – Staropramen е поканил шеф готвач, който да зарадва посетителите на Капана Фест с вкусни рецепти. Така ще можете да комбинирате любимата си бира с апетитна храна за още по-добър вкус! Най-хубавото е, че гостите на фестивала не само ще гледат как се приготвят вкусните изкушения, а ще имат възможност да ги опитат и дори да спечелят награди! Всеки, който отгатне точните съставки на ястията, ще получи специален подарък от Staropramen. Какъв? Елате на Капана Фест и разберете!

Най-интересното на Капана Фест – есен 2017

По време на есенното издание на Капана Фест 2017 ви очакват още: театрални и танцувални изпълнения, участието на Петър Янев – гайдарят на Валя Балканска, който ще ви пренесе в магичните Родопи, артистичният подиум „Гласът на Капана“, където любители и професионални музиканти ще представят творчеството си. Ще се видим в Капана!