Най-високата железница в света отново ще посреща посетители

  • Най-високата железница в света отново ще посреща посетители
    Най-високата железница в света отново ще посреща посетители

Посетителите на Колорадо могат отново да предприемат живописно пътуване с влак нагоре по Пайкс Пийк, след като известна железопътна услуга беше отворена отново след 3-годишен период на обновяване.

Железопътна линия Broadmoor Manitou и Pikes Peak започва да работи през юни 1891 г. Това е най-високата и най-дългата зъбчата железопътна линия на 14 115 фута и е най-високата железопътна линия в САЩ и Северното полукълбо. Подобренията включват добавяне на нови влакове, релси и депо, както и създаването на Център за посетители на Пайкс Пийк, който има издигната пътека и изглед. Новият посетителски център отваря врати през юни.

Пътуването на влака до върха на Pikes Peak започва и завършва в депото Manitou и отнема 1 ч. и 10 мин, за да стигне до върха. След 40 мин., прекарани на върха, за да се насладите на гледките, се връща към депото, което го прави двупосочно пътуване от около 3 ч. Гледките са това, което привлича нетърпеливи посетители, тъй като планинските вериги Collegiate и Sangre de Cristo се виждат от върха, както и Continental Divide, а Денвър дори може да се види в ясен ден.

По пътя гостите могат да се запознаят с историята и геологията на планините и да чуят историите на исторически точки и значими хора, които са оформили региона. Влакът влиза в Националната гора на Пайк и пътува в стръмните скалисти стени на каньона Енглеман, пътувайки покрай подредени скални образувания, поразителен водопад и през Deer Park.

Пайкс Пийк е най-високият връх на южния фронт на Скалистите планини в Северна Америка. Той се намира на 12 мили западно от центъра на Колорадо Спрингс, Колорадо. Планината е кръстена в чест на американския изследовател Зебулон Пайк.